0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Amanda Perobelli/Ritzau Scanpix
Foto: Amanda Perobelli/Ritzau Scanpix

Kisten med en 48-årig mand, der er død som følge af covid-19, bliver sænket i jorden på Sao Luiz kirkegården i Sao Paulo.

Brasilien passerer Italien og har tredjeflest virusdøde

Kun USA og Storbritannien har registreret flere coronarelaterede dødsfald end Brasiliens 34.021 dødsfald.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Brasilien overgår Italien med tredjeflest coronarelaterede dødsfald.

Det viser tal fra de brasilianske sundhedsmyndigheder natten til fredag dansk tid, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Brasilien har registreret 34.021 dødsfald og overgår dermed Italiens 33.689 bekræftede dødsfald.

Kun Storbritannien med 39.987 dødsfald og USA med 108.208 dødsfald overgår Brasilien, viser tal fra Johns Hopkins University (JHU).

Det sydamerikanske land med 210 millioner indbyggere registrerede 1473 nye dødsfald i det seneste døgn.

614.941 personer er blevet testet positive for coronavirusset. Det gør landet til det næsthårdest ramte land målt på antal smittetilfælde. Kun USA overgår Brasilien med knap 1,9 millioner smittede.

Af de 614.941 smittede er over 238.000 erklæret raske igen, viser tal fra JHU.

Smittetal stiger fortsat eksplosivt

Flere eksperter peger ifølge nyhedsbureauet AFP på, at få er blevet testet for virusset i befolkningen, og derfor kan det reelle smittetal være langt højere.

Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro, har flere gange - trods det stigende smitte- og dødstal - offentligt kritiseret de brasilianske delstaters nedlukninger af samfundet.

Den højreorienterede præsident har opfordret virksomhedsejere til at føre krig mod delstatsguvernører, der vælger at lukke virksomheder under coronakrisen. Bolsonaro mener, at nedlukningerne skader den brasilianske økonomi.

Nogle storbyer, herunder Rio de Janeiro, har dog valgt at tillade gadesælgere på vejene igen. De syv millioner borgere i byen har derudover fået lov til at dyrke udendørs motion igen.

Det sker, til trods for at smittetallet bliver ved med at stige eksplosivt i landet.

Det er kun ni dage siden, at Brasilien nåede 400.000 smittede, og fem dage siden, at tallet rundede 500.000.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?