Indien er hårdt ramt af coronavirus, og de indiske myndigheder har arrangeret sikker transport og sikre karantæneforhold for læger og andre, der defineres som frontlinjearbejdere. Skraldemænd og gadefejere bliver ikke regnet med til den gruppe, selv om de også arbejder videre. Ofte uden beskyttelsesudstyr.
»Alle er hjemme på grund af coronavirus, men vi er her og kæmper imod den. Alligevel er der ingen anerkendelse«, siger sanitetsarbejderen Radharani til researcheren Sagar Kumbhare.
Linda Powers arbejder på et sygehus i den canadiske by Ottawa, hvor politikerne har udvalgt bestemte faggrupper til at modtage et særligt faretillæg under coronaepidemien, men ikke Linda Powers og de andre fysioterapeuter. Det er mangel på respekt og anerkendelse, siger hun.
»Vi hjælper de syge i sengen med at blive stærkere, med at sidde alene, stå alene, gå alene. Vi hjælper folk med at lære at hoste igen. Bruge lungerne. Vi er helt oppe i ansigtet på dem. Det er et kæmpe lussing at få, når man tænker på, at vi bogstaveligt talt hjælper dem med at hoste«, siger Linda Powers.
Den 50-årige buschauffør Jason Hargrove fra Detroit i den amerikanske delstat Michigan blev vred, da en kvinde på bussen hostede uden at holde sig for munden. Han postede en video på Facebook henvendt til hende.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind