0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

270 brandfolk, 16 fly og soldater fra græsk militær kæmper med kæmpe skovbrand nær hovedstaden

Eksperter advarer om en omfattende økologisk katastrofe i et naturområde i Grækenland, der er ramt af brand.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Valerie Gache/Ritzau Scanpix
Foto: Valerie Gache/Ritzau Scanpix
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hundredvis af brandfolk kæmper for at slukke sommerens første store skovbrand i Grækenland.

Branden er »en af de største i de seneste 20 til 30 år og er kommet tidligt på sæsonen«, siger brandchef Stefanos Kolokouris til tv-stationen ANT 1.

Et skift i vejret har betydet, at brandvæsnet fra fredag aften har fået bedre kontrol med hovedparten af branden. Men der er stadig »adskillige aktive og spredte« brande i området omkring 90 kilometer fra hovedstaden Athen.

Over 270 brandfolk er sat ind. De får hjælp af 16 fly, der smider vand over området, og af soldater fra den græske hær.

Der er ingen meldinger om, at mennesker er kommet til skade. Men mange huse er brændt ned, og flere landsbyer er evakueret.

Louisa Gouliamaki/Ritzau Scanpix
Foto: Louisa Gouliamaki/Ritzau Scanpix

Omfanget af ødelæggelserne vil først være kendt, når flammerne er slukket og det er muligt for landmænd og biologer at komme ind i området igen.

Men eksperter advarer allerede nu om en »økologisk katastrofe af enormt omfang«.

Lidt over halvdelen af den tætte og indtil videre beskyttede fyrreskov er brændt, skriver avisen Avghi. Lidt over seks procent af det bjergområde, der er ramt af branden, er på EU’s liste over beskyttede naturområder.

Euthymios Lekkas, der er professor i håndtering af miljøkatastrofer ved universitetet i Athen, fortæller, at omkring 55 kvadratkilometer skov og landbrugsområder er ædt af flammerne.

»Det er en enorm økologisk katastrofe, der kræver en del arbejde for at forhindre jordskred og forfærdelige oversvømmelser til efteråret«, siger han til tv-stationen ERT.