Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Asyltal sigter mod laveste niveau, der er set i mange år

Til trods for det laveste antal opholdstilladelser i mange år vil DF stadig arbejde for at give endnu færre.

Flygtningestrøm
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For bare tre år siden var der flere end 10.000 personer, der fik asyl i Danmark. Men i år ser det markant anderledes ud.

Ifølge udlændingemyndighederne har blot 581 personer fået opholdstilladelse i Danmark i de første fem måneder af 2018. Det skriver Berlingske.

Sidste år fik 2750 personer asyl i Danmark, mens tallet lå på 7493 i 2016, og i 2015 fik 10.849 personer asyl. Ifølge Berlingske er tallet dog nogle år steget hen over sommeren.

Men tallet kan alligevel opleves overraskende, siger Martin Henriksen, der er udlændingeordfører for Dansk Folkeparti.

»Mange vil nok blive overraskede over et så markant lavt antal. Det er et dramatisk og historisk lavt antal«, siger han til avisen.

Ifølge ham skal man tilbage til 2006 for at finde asyltal, der er tilsvarende lave i Danmark. Men DF vil arbejde for et endnu lavere antal, fortæller Martin Henriksen.

Faldende asyltal over hele Europa

Der er en række årsager til, at tallet er faldet, mener Thomas Gammeltoft-Hansen, der er professor med fokus på asylområdet ved Raoul Wallenberg Institute i Sverige.

Dels er der et generelt fald i antallet af asylansøgere i Europa. Derudover er der bedre styr på registreringer ved ankomsten til Sydeuropa. Til sidst er Danmark blevet kendt for politiske stramninger på udlændingeområdet.

Jens Vedsted-Hansen, der er professor ved Aarhus Universitet har forsket i de procedurer, der er, når man skal have asyl.

Ifølge ham er en del af forklaringen på det lave antal af opholdstilladelser, at mange ansøgere bliver stoppet i andre lande, inden de når Danmark.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden