0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Genredigerede planter stormer frem og udfordrer reglerne

Det første måltid med genredigerede planter er spist, og flere lande har godkendt, at nogle af dem kan markedsføres som alle andre forædlede planter.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mie Brinkmann
Foto: Mie Brinkmann

Champignon, der er genredigeret til ikke at få brune pletter, er blevet godkendt i USA.

Viden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Viden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

En smuk augustdag i 2016 sad professor Stefan Jansson og journalist ved Sveriges Radio Gustaf Klarin på en altan i den nordsvenske by Umeå og nød en frokost bestående af tagliatelle med grøntsager, Västerbottensost og krydderier.

Et helt særligt måltid, for den ene af grøntsagerne, en unavngiven kålvariant af arten Brassica oleracea, var genetisk ændret med genredigering i form af den såkaldte Crispr-teknologi.