Annonce
Annonce
Rejser

Lettelse: Nu falder sneen på Europas skisportssteder

Og det bliver endnu bedre de kommende dage, fortæller ejer af dansk skiportal.

Annonce

I Østrig har der lugtet af nyslået hø på pisterne, og i Frankrig har skiføret været decideret trist.

Sådan lyder det, når Rasmus Skov, indehaver og stifter af den uafhængige skiportal skisport.dk, fortæller om den svære opstart som de europæiske skidestinationer har haft på sæsonen 2015/16.

Det har heldigvis ændret sig de sidste dage - nu vælter sneen ned.

»Det er lige nu, det sker. Særligt de franske destinationer har fået meget sne og får mere den kommende tid. På mange franske skisportssteder falder der i disse, og de kommende dage, mere end en meter sne«, siger Rasmus Skov.

Ifølge ham er de store mængder snefald særdeles tiltrængte.

»For de er godt nok langt bagud med sneen. Der har været stor krise i Alperne, hvor man har været bekymret for de manglende gæster. Der er mange områder, hvor det har været så begrænset med sne, at man kun med nød og næppe har kunnet åbne et par pister. Og det har ærligt talt ikke været værd at køre efter«, lyder det fra Rasmus Skov.

LÆS OGSÅSki i Italien: Benene styrer, når det ser mest sort ud

Alperne oplevede den samme situation sidste år, men der kom sneen en uge tidligere og reddede skituren for de mange gæster, der normalt står på ski omkring nytår. Men sådan har det altså ikke været i år.

»Over en bred kam er der bare mindre sne end normalt. I Frankrig er det kun 18 procent af skisportsstederne, der har mere sne, end hvad der er gennemsnittet for året lige nu. Normalt ligger det tal på 50 procent. Mange steder mangler der en halv til en hel meter sne«.

Også Østrig har ventet på sneen, fortæller Rasmus Skov, men også her er der hvid nedbør på vej.

Norden er godt på vej

I går fortalte senior PR manager hos VisitSweden, Anna Kron Boysen, til Politiken, at også Sverige har haft en »bekymrende« start på skisæsonen i år, hvor de store svenske skianlæg plejer at have alle deres pister åbne mellem jul og nytår. Det ser bedre ud nu. Sveriges sydligste skidestination Vallåsen, der ligger 110 kilometer fra København, åbner for besøg på fredag. Og i dag forlyder det, at Isaberg lidt længere nordpå, der er en notorisk danskermagnet, åbner i morgen onsdag.

Skiklar.  Dugfriske billeder fra norske Trysil viser, at også her der ved at være godt med sne. Foto: Ola Matsson Fra Norge lyder det, at også der varierer mængden af sne. På skisportsområderne mod vest, som Voss/Myrkdalen, Hovden og Geilo, ligger der fra en halv til to meter sne, mens områderne længere mod øst har noget mindre, fortæller senior rådgiver hos Innovasjon Norge Mona Kunoralp.

»Denne uge strømmer der kold luft indover hele landet, og kuldegraderne giver meget gode forhold for sneproduktion. Snekanonerne går for fuld tryk, og kombineret med de sidste dages drys med sne åbner skisportsområderne flere nedfarter og lifter«, siger hun.

LÆS OGSÅNorsk skisportssted er som at gå gennem klædeskabet og ind i Narnia

Rasmus Skov fra skiport.dk har indsamlet tal på snemængderne land for land her og nu. Tallene kan ses i skemaet herunder og indsamlet tirsdag formiddag 5. januar 2016. Tallene kan ændre sig dag for dag, især i Frankrig, hvor der falder meget sne i disse dage. Se en samlet oversigt med aktuelle meldinger og webcams på skisport.dk/snevejr.

Land

Destinationer med mindre sne end gennemsnittet

Destinationer med samme sne som gennemsnittet

Destinationer med mere sne end gennemsnittet

Andorra

100%

0%

0%

Østrig

96%

2%

2%

Bulgarien

100%

0%

0%

Tjekkiet

100%

0%

0%

Frankrig

71%

12%

18%

Tyskland

100%

0%

0%

Italien

100%

0%

0%

Norge

71%

13%

17%

Polen

100%

0%

0%

Sverige

87%

4%

9%

Schweiz

82%

9%

9%

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Sune Højrup Bencke eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler

På fredag åbner skisportsstedet, der kun ligger 110 kilometer fra København

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce