Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tv-stationen CNN: I Danmark kaster de med tallerkner

Den amerikanske tv-station beskriver en af de mere ukendte danske nytårstraditioner.

Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvor mange tallerkner ligger der smadret foran din fordør i dag?

Ingen? Så er det måske fordi, du ikke har så mange venner.

Sådan lyder det i hvert fald fra tv-stationen CNN, der tager et kig jorden rundt efter specielle nytårstraditioner.

Og tv-stationen retter også blikket mod Danmark, hvor de rapporterer om en tradition, som mange danskere måske selv vil blive overrasket over.

Undertøj er vigtigt Ifølge CNN er det nemlig en nytårstradition her i landet, at danskerne kaster gamle tallerkner på dørene til vennernes huse. Ja, det skriver CNN. Der står ikke noget om, hvor CNN har den historie fra, men politiken.dk vil gerne høre fra danskere, der praktiserer den tradition.

DOKUMENTATIONLæs artiklen om traditionerne her (eksternt link)

Også i andre egne af verden har CNN fundet specielle traditioner frem. I flere sydamerikanske lande spiller undertøjet en særlig rolle - det siger noget om, hvad man ønsker sig for det kommende år.

Hvis man bærer gult undertøj, vil man blive beriget økonomisk i det kommende år, rød betyder, at man vil møde den store kærlighed, mens hvid betyder, at man ønsker sig fred det kommende år.

Spiser 12 vindruer

I Georgien har det derimod betydning, hvem der først træder ind over dørtærsklen, når klokken er slået 12. Personen siges nemlig at være den, der kommer til at bringe held til den, der bor der, det kommende år.

LÆS MERE

I samme del af verden er det også vigtigt at spise slik og søde sager nytårsaften, da det gør det kommende år lige så sødt.

I Sydeuropa hos spanierne er det ifølge CNN traditionen at spise 12 vindruer på slaget 12. Det skal give glæde de næste 12 måneder.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden