Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Den hidtil kendte  prototype på et kilogram står i Sèvres,  en forstad til Paris. Den består af 90  procent platin og 10 procent iridium og  er beskyttet af glasklokker. I fredags fik verden en mere stabil kontrolenhed.
Foto: Foto: Christophe Ena/AP

Den hidtil kendte prototype på et kilogram står i Sèvres, en forstad til Paris. Den består af 90 procent platin og 10 procent iridium og er beskyttet af glasklokker. I fredags fik verden en mere stabil kontrolenhed.

Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Største begivenhed i metrologien siden metersystemet blev indført 1875«: Verden har nu fået et helt ægte og moderne kilogram

57 lande har i dag besluttet, at alverdens vægte ikke længere skal kontrolleres ved hjælp af et lod i Paris, men af moderne fysiske beregninger.

Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Som mange har lært i skolen, står det ægte kilogram i en glasklokke i Sèvres, en forstad til Paris. Le Grand K, som det kaldes, er et lod lavet af 90 procent platin og 10 procent iridium, og det vejer nøjagtig 1.000 gram. Hverken mere eller mindre.

Opret en profil, og få fri adgang til Politiken under valgkampen

Alle skal have mulighed for at træffe et oplyst valg, så derfor giver vi fri adgang til alle under hele valgkampen.

Opret profil

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden