Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Tegning: Mette Dreyer

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sæt afgifter på kød - og gør danskerne sundere

Flere studier har vist, at et stort indtag af kød hænger tæt sammen med risikoen for et kortere liv.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskerne er et af de folkefærd i verden, der spiser absolut mest kød. Faktisk 48 kilo om året, fortæller Danmarks Tekniske Universitet. Det er dobbelt så meget som i 1960’erne.

Flere studier har vist, at et stort indtag af kød hænger tæt sammen med risikoen for et kortere liv.

Kød er knyttet til en øget risiko for både kræft, diabetes, åreforkalkning og slagtilfælde. Ja, man fristes til at sige, at de kødspisende danskere vel nærmest begår kollektivt selvmord, når de sætter gaflen i den ene frikadelle efter den anden.

Men politikernes fokus lader til at hvile et helt andet sted: Regeringen har afsat en pulje på 42 mio. kr. til at få danskerne til at stoppe med at ryge.

Igennem mange år har der været mærkater på cigaretpakkerne, der advarer mod den sundhedsrisiko, man løber ved at ryge en cigaret, og man har vedtaget lovgivning, som gør det ulovligt at ryge på skoler, i restauranter og på cafeer.

I Dansk Vegetarforening synes vi, det vil være på sin plads med en lignende indsats, der kan nedbringe danskernes kødforbrug.

LÆS DEBAT

Hvis politikerne for alvor vil rykke ved folkesundheden, skal der laves oplysningskampagner, der kan få flere danskere til at droppe hakkebøffen.

Der skal sættes gang i kommunale projekter med mere vegetarmad i folkeskolernes hjemkundskab.

Og politikerne bør overveje, om der skal ekstra afgifter på kød, så prisen også afspejler sundhedsomkostningerne – ligesom man har gjort med cigaretter.

Det er oplagt at nedbringe danskernes kødforbrug. Der er masser af muligheder for at gøre det. Vi mangler bare den politiske vilje. Når politikerne har taget cigaretterne fra rygerne, hvorfor er de så så bange for at snuppe nogle af lørdagsbøfferne?

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden