0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Landbrug & Fødevarer: Lyt ikke til skræmmekampagnerne. Du kan roligt putte kød på tallerkenen

Dansk kød er smagfuldt, klimavenligt og ressource-effektivt produceret og giver os vigtige proteiner, vitaminer og mineraler.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kød er en fast forankret del af danskernes måltidskultur. Det gælder ved højtiderne, ved festlige lejligheder og i danske familiers travle hverdag. Kun meget få danskere – omkring 2 procent ifølge DTU Fødevareinstituttets undersøgelser – spiser ikke kød. Undersøgelsen viser også, at forskellige typer af kød, gris, okse, fjerkræ og kalv indgår i de hyppigst spiste varme aftensmåltider for alle undersøgte aldersgrupper.

Det er positivt. Landbrug & Fødevarers undersøgelser viser, at danske forbrugere forbinder kød med nydelse og god smag, og de opfatter kød som en god kilde til protein. Det gør de ret i. Kød indeho