Foto: Mogens Flindt/Lars Krabbe
Debat

En god dag for blogmamma Mascha Vang, og en dårlig dag for Vestas' administrerende direktør

Hver dag kårer Politiken, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Debat

En god dag for...

Mascha Vang. Læser man mere Politiken end blogs, vil det måske overraske, at Danmarks største bloggervirksomhed hedder Bloggers Delight. Det er et foretagende, hvor tusindvis af danskere læser om kendte og mindre kendtes hverdagsoplevelser på godt og ondt. JP Finans fortalte torsdag, at Mascha Vang, ’Danmarks største blogger’, som i 2015 brød med Bloggers Delight for at stifte sin egen blog, nu er tilbage i folden. Det lille blogmæssige sidespring har tilsyneladende været en god forretning for Vang, der sidste år opgjorde sin virksomheds overskud til 2 millioner kroner. Prisen for blogopkøbet er hemmelig, men ifølge Vang selv er det »en meget glad og stolt blogmamma, der hiver den kølige champagne frem i dag«. Sådan skriver hun på sin blog.

En dårlig dag for...

Anders Runevad. En, der nok lader champagnen blive på køl en rum tid endnu, er til gengæld Vestas administrerende direktør, Anders Runevad. Vindmøllegiganten fremlagde torsdag et skuffende regnskab og sænkede forventningerne til 2017. Både omsætning og resultat lander lavere end forventet, og aktionærerne fik det, borsen.dk kalder en ’kurslussing’. Direktør i Aktieinfo John Stihøj var rimelig olm. Han ejer selv Vestas-aktier og mente, at der var tale om en overreaktion forårsaget af »de forbandede shortere«, som han sagde og uddybede: »De styrer altså markedet. Og de er jo på den grønne gren i dag, mens vi andre kan sidde og trække os i håret«. Det lyder ikke sjovt – heller ikke for direktøren for det hele.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce