Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Rød, hvid og blå er farver så franske som ordene frihed, lighed og broderskab. Det credo er nu endelig blevet samlet igen i den franske lovgivning efter en stærkt kontroversiel retsafgørelse.  Foto: Francois  Mori, AP

Rød, hvid og blå er farver så franske som ordene frihed, lighed og broderskab. Det credo er nu endelig blevet samlet igen i den franske lovgivning efter en stærkt kontroversiel retsafgørelse. Foto: Francois Mori, AP

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bjørn Bredal: Nu er det franske broderskab fæstet ved lov

Der er faldet en historisk dom i Frankrig, hvor frihed og lighed ikke længere er alene om at være gældende juridiske principper.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvert barn i Frankrig kender slagordet: ’Frihed, lighed og broderskab’ – Liberté, égalité, fraternité. Det blev råbt af de revolutionære, det blev indskrevet i Menneskerettighedserklæringen, og i dag står det på ethvert rådhus og på millioner af monumenter trindt omkring i det sekskantede land. Frihed, lighed og broderskab er republikkens svar på Faderen, Sønnen og Helligånden, alt i Frankrig bygger på denne devise, og den står også som indledning til landets aktuelle grundlov, ’Den femte republik’, som forleden fejrede sin 60-års fødselsdag.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden