Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto:: Finn Frandsen

Mads Falkenfleth er medlem af studenterbevægelsen Rethinking Economics, der fremsætter skarp kritik af økonomistudiernes ensporede undervisning, som uddanner elever til økonomisk kassetækning.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Studerende: På økonomistudierne findes der kun en sandhed. Her er klimaforandringer og finanskriser en parentes

Økonomistudier serverer ensporet undervisning for eleverne, som derved uddannes i forsimplet kassetænkning, siger Mads Falkenfleth fra bevægelsen Rethinking Economics, der kæmper for større teoretisk bredde i undervisningen.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Økonomistudierne er underlagt en teoretisk ensretning, hvor der kun findes én sandhed, og det er fatalt. Ikke kun for de studerende, der aldrig lærer at stille spørgsmål til det, de modtager undervisning i, men for samfundet som helhed. Økonomer har jo enorm magt, fordi økonomi er flettet ind i nærmest alt i borgernes liv, så hvad sker der, hvis økonomerne tager fejl? De økonomer, der bliver uddannet lige nu, har intet lært om at se i nye retninger for at håndtere åbenlyse problemer som finanskriser, ulighed og klimaforandringer«.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden