Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Jacob Mchangama er direktør i den uafhængige tænketank Justitia. Og nu også vinder af Hørups Debatpris, som Politiken står bag.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jacob Mchangama modtager Hørups Debatpris »Han er så tro over for sin position, at han oftest står i opposition til alle«

Den 41-årige tænketankdirektør Jacob Mchangama bliver tirsdag 1. oktober den første vinder af Hørups Debatpris.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Jacob Mchangama, der er direktør i den uafhængige tænketank Justitia, modtager tirsdag 1. oktober den nyindstiftede Hørups Debatpris. Han og tidligere folketingsmedlem for Enhedslisten Pelle Dragsted og forfatter Sara Omar udgjorde de nominerede.

»Jeg er rigtig glad og stolt over at modtage prisen, særligt når man er i et så stærkt felt«, siger Jacob Mchangama til Politiken og fortsætter:

»Pelle Dragsted og jeg var enige om, at det nok var Sara Omar, som vandt, fordi hun sætter enormt meget på spil i sit forfatterskab. Så jeg er enormt stolt over at modtage en pris opkaldt efter Viggo Hørup, der jo selv var en slagkraftig debattør, som gik til stålet«.

Juryen peger på Mchangama på grund af hans konsistente kamp for grundlæggende frihedsrettigheder, hans partipolitisk uafhængige kritiske stemme og hans respektfulde saglighed.

»Hans stålsatte forsvar for retsstaten frembringer refleksion selv hos modstandere, som ikke umiddelbart er enige med ham, og han frembringer dermed en bevægelse i debatten, frem for at den stivner i de kendte fronter og modsætninger«, forklarer jurymedlem Christopher Arzrouni, der er tidligere særlig rådgiver for Venstres Kristian Jensen og debatredaktør på Børsen, over for Politiken.

Han suppleres af et andet jurymedlem, DSU-formand Frederik Vad Nielsen.

»Han er så tro over for sin position, at han oftest står i opposition til alle i den aktuelle politiske diskussion. Når venstrefløjen vil bevare racismeparagraffen, står han fast, og når højrefløjen vil indføre imamlovgivning, står han fast. Han forsvarer inderligt individets rettigheder og retsstatens principper – også selv om det kniber med at finde allierede«, siger han til Politiken.

Prisen er stiftet af Politiken og uddeles for første gang på avisens 135-års fødselsdag, 1. oktober 2019. Prisen er opkaldt efter avisens grundlægger, Viggo Hørup. Med prisen følger 50.000 kroner, hvoraf halvdelen er øremærket en mærkesag, prismodtageren selv vælger.

Hør, hvad Jacob Mchangama lægger vægt på, når han deltager i den offentlige debat.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden