Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Tegning. Mette Dreyer

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Det var Tønder, der gjorde en mor fortræd - ikke TV 2

Freia Dams kritik af TV 2's udsendelse 'Hvem gør min datter fortræd?' er uberettiget.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Journalist Freia Dam anklager i Politiken søndag TV 2 for at have gjort en mor fortræd. Det skulle være sket i dokumentaren ’Hvem gør min datter fortræd?’, som blev sendt på TV 2 17. september.

Freia Dam mener, at TV 2 har tilsidesat alt medieansvar ved at lade en enlig mor fra Tønder stå frem. Dokumentaren skader mere, end den belyser, skriver hun i sit læserbrev og konkluderer: »I sidste ende var det jer, der gjorde allermest fortræd«. Freia Dam forudsætter i sin kritik, at moren ikke er ved sine fulde fem, og at TV 2 har ført hende bag lyset.

Sagen er, at TV 2 igennem otte måneder har fulgt moren, der føler sig svigtet af Tønder Kommune, som ikke tager hende alvorligt. Moren fortæller, at hendes 14-årige datter bliver misbrugt af hendes eksmand og to sønner. Men ingen hjælper moren og datteren, og derfor går hun til TV 2. TV 2 tager moren alvorligt og undersøger hendes sag. Det viser sig, at der i løbet af to år har været 14 indberetninger til kommunen. Men intet er sket. Før TV 2 går ind i sagen.

Hun vil gerne have sagen bragt frem

I hele forløbet er moren blevet orienteret om de oplysninger, TV 2 graver frem. Det gælder også oplysninger, som er kritiske over for moren og hendes udlægning af sagen. Moren bliver forelagt oplysningerne og får mulighed for at forholde sig til dem.

Moren, som har job i social- og sundhedssektoren, giver samtykke til, at TV 2 må fortælle det hele. Hun vil gerne have sagen bragt frem. Hun ser programmet, inden det bliver vist på TV 2, så hun har mulighed for at se, hvilken sammenhæng alle oplysninger bliver bragt i, og rette eventuelle fejl eller misforståelser. Hun godkender programmet i dets helhed. Og efter programmet har været sendt, udtrykker hun tilfredshed over for tilrettelægger Jacob Kragelund.

Var det virkelig det værd?, spørger Freia Dam i sit læserbrev. For moren i Tønder, ja. Som følge af TV 2’s involvering har hun og datteren nu fået den hjælp, de skulle have haft for lang tid siden. Og der er nu ved at blive ryddet op i forvaltningen i Tønder Kommune.

Når der, som i dette tilfælde, er tale om et grelt kommunalt svigt, kan vi ikke ignorere det. Vi har en forpligtelse til at undersøge myndighedssvigt og formidle samfundsrelevante problemstillinger.

Men det er aldrig let at gå ind i sager om udsatte børn og forældre. Man skal tænke sig rigtigt godt om, tage vidtrækkende hensyn og gøre sit yderste for, at de medvirkende føler sig ordentligt behandlet.

Vil du være sikker på ikke at gå glip af det seneste fra Politiken Debat, kan du ‘følge’ Debat på din Politiken-profil. Det eneste du skal gøre er at klikke på ‘Følg’-knappen i toppen af denne artikel og vælge Debat. Derefter vil de seneste artikler fra Debat helt automatisk dukke op i Din Strøm på forsiden af Politiken, når du er logget ind på politiken.dk

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden