Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Markus Schreiber/AP
Foto: Markus Schreiber/AP

Påpasselig. Tilrejsende politiske aktivister med en Israelfjendtlig dagsorden risikerer at få tjekket baggrunden for deres rejse til Israel, skriver viceambassadør.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Israel tager anklager om vold alvorligt

Politiske aktivister med en Israelfjendtlig dagsorden risikerer at blive tjekket.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiken har den seneste uge dækket sagen om den 19-årige Mariam Visam Rasmussen, som 1. januar blev nægtet indrejse i Israel og efterfølgende sendt tilbage til Danmark to dage senere.

Mariam Rasmussen forklarer bl.a. i Politiken (10.1.), at hun blev udsat for vold, mens hun opholdt sig i Israel, en påstand, som hendes mor, Sara Rasmussen, også fremsætter i et læserindlæg i Politiken samme dag.

Det siger sig selv, at sådanne anklager om voldsanvendelse og nedværdigende behandling tages meget alvorligt af Israels ambassade i Danmark og af de israelske myndigheder.

LÆS DEBATINDLÆG

Sagen har resulteret i en grundig undersøgelse, som har involveret flere myndigheder i Israel. På baggrund af undersøgelsen kan vi fastslå, at der ikke er fundet nogen indikationer på, at Mariam Visam Rasmussen er blevet udsat for vold, således som det hævdes i Politikens historie og i indlægget af hendes mor.

Hverken Israels ambassade i Danmark eller de israelske myndigheder har modtaget en officiel klage fra Mariam Rasmussen over hændelsesforløbet.

På baggrund af undersøgelsen kan vi fastslå, at der ikke er fundet nogen indikationer på, at Mariam Visam Rasmussen er blevet udsat for voldEndelig må det i forhold til den konkrete sag understreges, at Mariam Rasmussen og enhver anden til enhver tid kan benytte sig af det israelske retssystem til at indklage de israelske myndigheder for uretmæssig behandling og med krav om erstatning i forbindelse med et civilt søgsmål.

Mariam Rasmussen blev nægtet indrejse i Israel af sikkerhedsårsager som følge af usammenhængende forklaringer om hendes besøg, som ikke stemte overens med de informationer, som de israelske indrejsemyndigheder havde.

Efter at oplysningerne var blevet tjekket i lufthavnen, blev Mariam Rasmussen overført til et detentionscenter for afviste indrejsende, indtil hun kunne hjemsendes to dage senere med først ledige fly med samme flyselskab, som hun ankom med – i fuld overensstemmelse med gældende internationale regler og praksis.

Det er hævet over enhver tvivl, at Israel respekterer og efterlever alle internationale aftaler og konventioner om civil lufttrafik, turisme og indrejse i landet. Hvert år besøger millioner af turister Israel, og det sker uhyre sjældent, at personer nægtes indrejse.

Det er imidlertid også, som Politikens debatredaktør, Tarek Omar, skriver i et indlæg (15.1.), enhver stats fulde ret ikke at udstede indrejsetilladelse, og henviser samtidig til Israels særlige sikkerhedssituation.

Tilrejsende politiske aktivister med en Israelfjendtlig dagsorden risikerer at få tjekket baggrunden for deres rejse til Israel.

Som almindelig turistrejsende til Israel vil man aldrig opleve at blive underkastet en sådan kontrol.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden