0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Socialdemokrat efterlyser lavere skat: En voksen mere i børnehaven ville være guld værd. Eller 500 kroner til en ferieopsparing

Centrum-venstre, stop nu jeres had mod skattelettelser. Den klemte midte er ramt af røde tal på bundlinjen i privatøkonomien.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Privatfoto

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Billigere sodavand, billigere nødder, billigere biler. Kreativiteten mangler ikke, når regeringen skal komme på nye måder at sænke skatten på. Vanen tro slår oppositionen sig kollektivt for panden. Hvad kunne man ikke have brugt alle de gode penge på? Jeg er i og for sig enig.

Men når jeg åbner netbanken i slutningen af måneden, kommer jeg alligevel i tvivl. For selv om jeg har et godt job, står jeg – som alenefar i en dyr lejlighed i hovedstaden – stadig med røde tal på bundlinjen måned efter måned.

Forstå mig ret, jeg er ikke fattig. Men der er skåret helt ind til benet på mange af de ting, der gør livet værd af leve

En voksen mere i børnehaven ville være guld værd. Men det ville 500 kroner til en biograftur, en ny fodboldtrøje til lillemand eller en opsparing til ferie altså også. Forstå mig ret. Jeg er ikke fattig. Men der er skåret helt ind til benet på mange af de ting, der gør livet værd af leve. Og det ser ikke umiddelbart ud til at blive bedre.

Hvis du ser på et medlem af et LO-forbund, har lønnen stået mere eller mindre stille siden krisen i 2008. Sammen med et boligmarked, der bare stiger og stiger i de store byer, betyder det, at stadig flere står i en presset økonomisk situation. Venstre har igennem snart mange år lært os, at et større rådighedsbeløb kommer fra skattelettelser, ikke fra lønstigninger. Det er kun ved hjælp af løbende skattelettelser, at middelklassen har kunnet holde skindet på næsen igennem hårde tider.

Derfor hører de ikke ’velfærd eller skattelettelser’. De hører ’flere offentligt ansatte eller flere penge til at betale regninger’. Og det er ikke altid et så nemt valg, som mange vil gøre det til.

Hvad vil centrum-venstre? I England formåede Ed Miliband som formand for Labour at starte denne debat. De kaldte det cost-of-living-krisen og den klemte midte. Labour brugte meget energi på at undersøge, hvordan offentlig regulering kunne give billigere energi, lavere husleje og billigere dagligvarer til middelklassen.

I Danmark kunne centrum-venstre passende gøre det samme og samtidig se på billigere børnepasning og offentlig transport og, ja, lavere skat og billigere biler.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage