Mennesker med handikap og deres familier har brug for socialrådgivere, der har tid til den grundige og løbende dialog om deres udfordringer, ønsker og behov. Tidspres og økonomi står desværre ofte i vejen.
Da Søren og Jane flyttede fra en kommune til en anden, oplevede de en forandring. Hvor de hidtil havde måttet lægge arm med kommunen om at få den hjælp og støtte, som deres svært hjerneskadede datter havde brug for, blev de kort efter flytningen ringet op af en socialrådgiver i den nye kommune.
Hun lagde op til et tæt samarbejde og tilbød dem efter en ny vurdering en bedre handikapbil, flere hjælpemidler i hjemmet og langt flere hjælpetimer til deres datter, end den gamle kommune gav dem.
Søren og Jane var glade – men undrede sig også. For hvordan kunne der være så stor forskel på kommunernes vurderinger af behovet for hjælp og støtte? Hvordan kan det være, at de i den gamle kommune skulle kæmpe for selv de mindste ting – nogle gange endda hjælp, som de havde lovkrav på – mens den nye kommune tilbød hjælpen, før de havde bedt om den? Hvordan kan det foregå i et lille, rigt land som Danmark?
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind
Skriv kommentar