Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Arkivfoto: Daniel Hjorth/Thomas Borberg
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


Også p-vagter kan elske deres arbejde, mens æbleavlere i år må frygte for deres

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for...

Parkeringsvagterne. De uniformerede kontrollanter må ofte finde sig i at blive overfuset af harmdirrende bilister, der jo absolut kun lige har holdt i højst syv minutter i handikapbåsen eller i parkering forbudt-zonen og slet ikke havde set skiltene, som i øvrigt er placeret helt urimeligt.

P-vagterne skal også sammen med kassedamer og reklamebude finde sig i at blive placeret allernederst nede på rangstigen over de mest prestigefyldte jobs. Men nu er der hjælp at hente fra Alexander Kjerulf, som er ekspert i arbejdsglæde.

Han punkterer myten om, at jobtilfredshed kun er for de højtuddannede i ’fine’ jobs. »Det er skrupforkert«, siger Alexander Kjerulf til avisen.dk, som også har talt med p-vagten Ken Foltmar i København:

»Jeg elsker mit arbejde. Det har givet mig en masse energi og selvtillid«, siger han.

En dårlig dag for...

Æbleavlerne. Æblet falder ikke langt fra stammen. Men i år falder det måske slet ikke. Frostnætter sent i april ødelagde nemlig mange af blomsterknopperne.

Branchen har ikke set så store frostskader siden 1991, og interesseorganisationen Dansk Gartneri frygter et udbyttetab på 25 procent. Nogle er hårdere ramt end andre:

»Vi regner med at få 60 procent af sidste års høst« fortæller frugtavler Ole Andersen fra Orskov Foods på Sydfyn til Ritzau. Og selv om man ikke skal blande æbler og pærer, er der flere frugter og bær, som er nogle skrog i år.

Også i andre europæiske lande er høstprognoserne dystre. Og selv om det er trist, kan det måske være et plaster på såret for frugtavlerne: Det betyder nemlig, at priserne vil stige. Så må forbrugerne bide i det sure ...

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden