Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Niranjan Shrestha/Alexander Nemenov/AP
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for Xia Boyu - og en dårlig dag for Vladimir Putin

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for ...

Xia Boyu. Den kinesiske bjergbestiger kender alt til modgang. Han har i årtier forsøgt at nå toppen af Mount Everest, men hver gang er han blevet bremset af naturkatastrofer eller sygdom. Han er løbet ind i laviner. Han er blevet stoppet af jordskælv.

Under et forsøg i 1975 fik han alvorlige forfrysninger, der kostede ham begge fødder. Nogle år senere fik han lymfeknudekræft, så lægerne måtte amputere begge ben over knæet. Men i denne uge opfyldte Xia Boyu, der er 69 år, sin livslange drøm: På sine benproteser nåede han toppen af verdens højeste bjerg ad den klassiske rute fra Nepal-siden.

Mindst to andre dobbeltbenamputerede har nået toppen før Xia Boyu ifølge The New York Times. Men det har næppe været helt lige så meget op ad bakke for nogen anden.

En dårlig dag for ...

Vladimir Putin, der tirsdag indviede en kontroversiel bro fra Rusland til halvøen Krim, som russerne hapsede fra Ukraine i 2014. Den russiske præsident sagde i sin tale, at det storslåede broprojekt opfylder en drøm, som russerne har næret helt siden tsartiden, hvorefter han satte sig ind i en lastbil for som den første at krydse den 19 kilometer lange bro fra Krasnodar i Rusland til Krim. Men som andre ambitiøse ledere før ham må Putin sande, at ikke alle værdsætter hans visioner.

Både EU og USA fordømmer Rusland for at bygge og indvie broen uden Ukraines accept, mens den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, tørt konstaterer, at der kan blive brug for broen, før man aner det, »når besættelsesmagten pludselig bliver nødt til at forlade vores Krim«.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden