Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Arkivfotos: Magnus Holm/Aung Shine Oo/AP
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for legesyge børn - og en dårlig dag for Aung San Suu Kyi

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for...

Børn. Der var engang, da fritid var fritid, og ungerne løb og legede hver eneste eftermiddag på vejen, indtil de blev kaldt ind til middag. Men sådan er det ikke længere. I dag er børnenes fritid mere pakket med aktiviteter og mere forældrestyret end nogensinde før.

Så vidt er det kommet i USA, at den amerikanske forening for børnelæger i denne uge erklærede, at læger fremover bør kunne skrive en slags recepter på fri leg.

»Forældre føler, at de bliver nødt til at skemalægge hvert eneste minut af deres børns tid«, sagde dr. Michael Yogman, der er hovedmanden bag den nye politik, til New York Times. Pointen er ikke at få forældre til at skamme sig, men få dem til at slappe lidt af og lade ungerne lege frit og lære tingene på egen hånd.

En dårlig dag for...

Aung San Suu Kyi. Glansen er gået af den engang så beundrede leder fra Myanmar efter folkedrabet på rohingyaerne sidste år. Suu Kyi har skuffet mange dybt ved at nægte at kritisere overgrebene mod det muslimske mindretal, der har sendt over 700.000 mennesker på flugt til Bangladesh.

Mange har krævet, at Nobelkomiteen trak hendes fredspris tilbage i protest. Det er endnu ikke sket, men en række mindre hædersbevisninger, som Suu Kyi har fået, er blevet taget igen. Det gælder blandt andet den ærespris, som hun fik af Holocaust-museet i Washington, D.C., i USA. I alt har seks grupper krævet priserne tilbage, og i går krævede formanden for priskomiteen i Edinburgh, at den skotske by trækker den frihedspris, som den gav til Suu Kyi i 2005, tilbage.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden