Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen, Mads Nissen
Arkivfotos: Finn Frandsen, Mads Nissen
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for ’Mr. 10 Procent’ - og en dårlig dag for os, der er hægtet af, inden vi er fyldt 40

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for ...

Bendt Bendtsen. Jagtentusiasten, den forhenværende konservative partiformand og nuværende europaparlamentariker, bruger bl.a. Konservatives landsråd i weekenden til at se tilbage på et liv i politik. For 65-årige Bendt Bendtsen genopstiller ikke ved næste års EU-valg, og så er tilværelsen som folkevalgt ovre. Som formand for Konservative blev Bendtsen drillende kaldte ’Mr. 10 Procent’ med henvisning til, at han ikke formåede at løfte partiet meget over 10 procent af vælgernes tilslutning. I dag ville det imidlertid være en mindre jordskredssejr for partiet, der ved folketingsvalget i 2015 fik 3,4 procent af stemmerne. Det dårligste valg i partiets over 100 år lange historie. »Det er et øgenavn, jeg er blevet glad for efterfølgende«, siger Bendt Bendtsen tørt til Ritzau. Her afstår han også fra at komme med gode råd til den nuværende formand. I hvert fald via pressen.

En dårlig dag for ...

Gamle sure mænd. Da Konservative havde sin seneste storhedstid, hed statsministeren Schlüter, og videofilm var noget, man lejede med ledsagende movieboks i kiosken. Nu er fremskridtet over os, videoer er noget, vi alle deler på internettet, og de er ikke med Harrison Ford, men med os selv. Og vi er åbenbart gået hen og blevet så rasende interessante, at vi skal have vores egen prisfest. Lørdag aften er der med 12.000 tilskuere i Royal Arena udsolgt til Guldtuben, der hylder de kendte fra YouTube, Instagram og andre sociale medier. YouTube-personlighederne Julia Sofia (ung kvinde fra Karlslunde, red.) og Rasmus Brohave (ung mand fra Svendborg, red.) er værter, og der bliver blandt andet uddelt priser til årets videoskaber, årets gamer (spille på computer, red.) og årets 'beauty & style’ (se godt ud og gå i rent tøj, red.). Hallo, vi er nogle, der knap er fyldt 40, og som ikke har nået at få billet til alt det her.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden