Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Eric Engman/AP, Martha Irvine/AP
Arkivfotos: Eric Engman/AP, Martha Irvine/AP
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for cannabis, der måske bliver ingrediens i den næste Coca-Cola - og en dårlig dag for flygtninge

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for...

Cannabis. Det er gode tider for fans af cannabis. Herhjemme er et forsøg med medicinsk cannabis i fuld gang, og også internationalt blæser nye vinde.

Tirsdag kom det frem, at ingen ringere end Coca-Cola overvejer at producere en særlig sundhedsdrik med cannabis. Ifølge firmaet skulle den være god mod blandt andet smerter og kramper. Skulle ideen om Coca-Cola som medicin virke sær, er det værd at huske, at læskedrikken oprindelig blev markedsført som medicin. Ingen endelig beslutning er dog taget, understregede Coca-Cola.

En beslutning blev derimod taget i Sydafrika, hvor højesteretten tirsdag fandt, at forbuddet mod dyrkning af cannabis til eget brug og kriminaliseringen af stoffet til privat brug stred mod forfatningen.

En dårlig dag for...

Flygtninge. Giv mig dine trætte, dine fattige, dine forhutlede masser, der længes efter at trække vejret i frihed. Sådan lyder de inspirerende ord fra digteren Emma Lazarus, der står på Frihedsgudinden i New York. Men tiden, hvor man bare kunne komme til USA for at skabe sin egen lykke, er for længst forbi, og nu har præsident Donald Trump lukket døren endnu mere i. Hans regering har besluttet, at supermagten næste år kun vil tage imod 30.000 flygtninge. Det er under en tredjedel af de omkring 100.000 flygtninge, som USA gennemsnitligt har accepteret siden 1980. Beslutningen kommer, efter at FN’s flygtningeorganisation i juni anslog, at der er over 68,5 millioner flygtninge i verden – mere end på noget andet tidspunkt siden Anden Verdenskrig.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden