Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Arkivfotos: Eric Engman/AP, Martha Irvine/AP
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for cannabis, der måske bliver ingrediens i den næste Coca-Cola - og en dårlig dag for flygtninge

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for...

Cannabis. Det er gode tider for fans af cannabis. Herhjemme er et forsøg med medicinsk cannabis i fuld gang, og også internationalt blæser nye vinde.

Tirsdag kom det frem, at ingen ringere end Coca-Cola overvejer at producere en særlig sundhedsdrik med cannabis. Ifølge firmaet skulle den være god mod blandt andet smerter og kramper. Skulle ideen om Coca-Cola som medicin virke sær, er det værd at huske, at læskedrikken oprindelig blev markedsført som medicin. Ingen endelig beslutning er dog taget, understregede Coca-Cola.

En beslutning blev derimod taget i Sydafrika, hvor højesteretten tirsdag fandt, at forbuddet mod dyrkning af cannabis til eget brug og kriminaliseringen af stoffet til privat brug stred mod forfatningen.

En dårlig dag for...

Flygtninge. Giv mig dine trætte, dine fattige, dine forhutlede masser, der længes efter at trække vejret i frihed. Sådan lyder de inspirerende ord fra digteren Emma Lazarus, der står på Frihedsgudinden i New York. Men tiden, hvor man bare kunne komme til USA for at skabe sin egen lykke, er for længst forbi, og nu har præsident Donald Trump lukket døren endnu mere i. Hans regering har besluttet, at supermagten næste år kun vil tage imod 30.000 flygtninge. Det er under en tredjedel af de omkring 100.000 flygtninge, som USA gennemsnitligt har accepteret siden 1980. Beslutningen kommer, efter at FN’s flygtningeorganisation i juni anslog, at der er over 68,5 millioner flygtninge i verden – mere end på noget andet tidspunkt siden Anden Verdenskrig.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden