Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Pr-foto/Laura Krogh
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for Pierre Kompany - og en dårlig dag for stærekasser

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for ...

Pierre Kompany. Mens sønnike Vincent Kompany for længst har tømret sit navn fast i den brede offentlig for sine bedrifter som fodboldstjerne fra Premier League-klubben Manchester City og på det belgiske landshold, har de færreste – i hvert fald på vores breddegrader – hørt om hans far.

Ikke desto mindre kan 71-årige Pierre Kompany glæde sig over valget som borgmester i Bruxelles-bydelen Ganshoren, og dermed bliver han den første sorte borgmester i Belgien nogensinde.

Pierre Kompany kom til Belgien som politisk flygtning i 1975 fra DR Congo. I en video på det sociale medie Instagram jubler Vincent Kompany og broren François over faderens historiske bedrift: »Det burde være sket for længst, men det er et fremskridt«.

En dårlig dag for ...

Stærekasser. Et gammelt ordsprog siger, at man ikke må slå på nogen, der er mindre end én selv. Til gengæld kan man tilsyneladende slippe af sted med at tæve løs på forsvarsøse genstande under halvanden meter. Som nu de berygtede og af nogle frygtede stærekasser. Altså fartfælderne, der blitzer for travle bilister.

Kort tid efter at Vejdirektoratet har sat 20 stærekasser op langs trafikerede veje over hele landet, har de fem fået så slemme tæsk, at de er sat ud af kampen mod fartsyndere. Senest i weekenden, hvor to stærekasser ved Grenåvej i Aarhus blev smadret. »Det er det, der sker i starten. Så tager hærværket lige så stille af, når det har mistet nyhedens interesse«, siger afdelingsleder i Vejdirektoratet Marianne Foldberg Steffensen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden