0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fanget mellem kötbullar og Billy-reoler

Bjørn Bredal forklarer sit Ikea-syndrom.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Carsten Ingemann(Arkiv)
Foto: Carsten Ingemann(Arkiv)

Familieudflugt. En lykkelig familie efter en veloverstået indkøbstur i den svenske møbelgigant.

Bjørn Bredal
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Bjørn Bredal
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Kødskandalen var bare en kødskandale, indtil det viste sig, at der også var hest i köttbullar fra Ikea.

Verden over blev bjerge af boller trukket tilbage fra de svenske møbelvarehuse, og pludselig havde hele sagen om hestekød i hakkebøffer taget et filosofisk spring fra den dagligdags svindel til den tidløse sfære, hvor spørgsmålet er, om man overhovedet kan regne med noget her i verden.

Det globale Ikea er på sin egen svenske måde gået hen og blevet noget alment menneskeligt, et spørgsmål om godt og ondt, et stykke sjæl, man selv må samle.

LÆS OGSÅ

Min indre Carl Larsson synes, at Ikea er et mønster på, hvordan man driver sund forretning i en moderne verden. Min sure hr. Hansen hader Ikea mere end fyldte opvaskemaskiner og lyden af vækkeur. Ikea er det bedste og det værste. Ikea er en del af mig selv.

I Sydafrika har de en kødskandale, som går ud på, at der er giraf i antilopekødet; i Island har de testet oksefars for hestekød og opdaget, at der ikke er noget som helst kød i kødet overhovedet; i Tyrkiet finder de jævnlig gris i kebabberne, og sådan går verden sin skæve og ikke særlig overraskende gang.

Men hvis der begynder at være noget i vejen med Ikeas köttbullar, må man vel bare sige ligesom de franske gjorde, da Valéry Giscard d'Estaing hældte ketchup på sin bifteck: Her går grænsen!

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce