Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Til kamp for mere kønsdebat rundt om spisebordet

Kritikerskolen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Ikke 1, 2 eller 3 gange er kvoter blevet fremført som vejen til ligestilling. Et utal af gange skal jeg læse, at det er det vigtigste redskab vi har. Så sent som i sidste uge, i forbindelse med EU-parlamentets afstemning om samme emne, var det på dagsordenen igen, men det er noget pjat. At ruste vores stemmer til at analysere uligheder og uretfærdig behandling i hverdagen er langt vigtigere for langt flere kvinder.
Selvfølgelig er det vigtigt at kvinder bliver sikret den plads i erhvervslivet som de fortjener og ovenpå årtiers kvindekamp på arbejdsmarkedet forstår jeg godt, at man vurderer kvindekvoter som en succesrate for hvor langt ligestillingen er nået. Men her sidder jeg. Ung uden den helt store plan om at gøre det som karrierekvinde. For sådan en om mig betyder synligheden af kvindekampen i hverdagen ærlig talt meget mere end hvem der sidder med jakkesættet på.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden