Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tegning. Per Marquard Otzen

Tegning. Per Marquard Otzen

Kritikerskolen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis ikke SF var her, ville venstrefløjen udelukkende bestå af jubelpluralister

Jeg vil gerne være multikulturel, men ikke på bekostning af andre menneskers frihed.

Kritikerskolen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kære Rune Engelbreth. Tror du for alvor, at din og Brian Esbensens misforståede tolerance og hyldest af multikulturalisme kommer til at ’redde’ indvandrerkvinderne, som du kalder det i Politiken 20.4.? Tror du, det giver dem frihed til at bestemme over eget liv og mulighed for at integrere sig? Eller er det måske i virkeligheden kun jeres egen samvittighed, I køber fri?

LÆS INDLÆG AF ESBENSEN

Esbensen og Engelbreth kritiserer i Politiken hhv. 19. og 20. 4. SF’s ’nye linje’. Det skyldes, at forkvinde Pia Olsen Dyhr på landsmødet foreslog, at indvandrerkvinder skal kunne fratages kontanthjælp, hvis ikke de står til rådighed for arbejdsmarkedet eller tager imod uddannelse.

Ifølge de to debattører er det et udtryk for en voldsom højredrejning. For mig at se er der snarere tale om et kærkomment sving væk fra 30 års misforstået tolerance på venstrefløjen, som har været ødelæggende for integrationen.

Der er tale om et kærkomment sving væk fra 30 års misforstået tolerance på venstrefløjen

Det kan godt være, at multikulturalisme og pluralisme er bedre buzzord, hvis man vil fremstå som en venstresocialistisk verdensborger. Men venstrefløjen kan ikke være bekendt at tage indvandrerkvinder som gidsler af ren og skær frygt for at fremstå fremmedfjendske. For det hjælper ikke på integrationen.

Det, der hjælper, er det, som Esbensen og Engelbreth netop selv hylder: kulturmøder. Men de kræver, at indvandrere og danskere rent faktisk møder hinanden. Og det er immervæk lettere for indvandrerkvinderne, hvis de får lov at komme ud på arbejdsmarkedet, i stedet for at være tvunget til at gå derhjemme. Tomme floskler giver dem ikke frihed. Det gør rimelige krav.

LÆS INDLÆG AF ENGELBRETH

Med deres respektive indlæg viser Engelbreth og Esbensen netop, hvorfor SF er så vigtigt: Hvis ikke vi var her, ville venstrefløjen udelukkende være udgjort af jubelpluralister som Esbensen og Engelbreth, der nægter at se i øjnene, at kulturmøder også nogle gange fører til kultursammenstød. Som nægter at indrømme, at ikke al fremmed kultur er god, bare fordi den er eksotisk. Jeg vil gerne være multikulturel, men ikke på bekostning af andre menneskers frihed.

Esbensen snakker i sit indlæg højt og flot om, at SF bør gå forrest i et bæredygtigt og solidarisk projekt. Men at tillade, at indvandrerkvinder holdes under social kontrol af deres mænd, uden at stille nogen krav overhovedet, er hverken solidarisk eller bæredygtigt. De kvinder får det ikke bedre af at gå hjemme på passiv forsørgelse, uden at komme ud og møde andre danskere. Et bæredygtigt og solidarisk projekt er for mig at se, at vi kæmper for, at alle borgere får frihed og selvbestemmelse over eget liv.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden