Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen(Arkiv)
Foto: Finn Frandsen(Arkiv)

Heldagsskole. Eleverne på Selsmoseskolen i Taastrup går i skole hver dag fra kl. 8 til 16. Eleverne, der alle er tosprogede, ligger nu over landsgennemsnittet i læsning.

Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en leder. Lederen er udtryk for Politikens holdning og skrives på skift af medlemmerne af avisens lederkollegium.


Selsmoseskolen viser vej for socialt belastede skoler

Undervisningsministeren må sætte en konkret dagsorden i uddannelsespolitikken.

Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Drømmenes tid er heldigvis ikke forbi, heller ikke på Selsmoseskolen i Taastrup.

Her har drømmene oven i købet fået en vis bund i den virkelige verden. Her er det i løbet af de seneste seks år kun gået fremad, når det gælder elevernes læsefærdigheder – og det i et tempo, som helt har overrumplet landets læseforskere:

Mens skolen i 2005 - ifølge de kommunale læseprøver - rundede 40 pct. usikre læsere på 3. klassetrin, er de dårlige læsere stort set væk i dag. Nu ligger læserne, der alle er tosprogede, ikke alene over gennemsnittet i kommunen, dansksprogede såvel som tosprogede, de ligger også over landsgennemsnittet.

LÆS OGSÅ

Men skolens succes er ikke kommet af sig selv.

I 2006 traf byrådet en banebrydende beslutning om at omdanne Selsmoseskolen til en heldagsskole med eleverne i skole kl. 8-16. Skoledistriktet betyder, at alle elever kommer fra den socialt belastede Tåstrupgård-bebyggelse, og der er derfor god grund til, at man netop her vil 'holde' længst muligt på børnene.

pap

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden