Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
ADRIAN JOACHIM (arkiv)
Foto: ADRIAN JOACHIM (arkiv)

Velkommen. Der er trængsel i Københavns Lufthavn i disse dage. Men bydes vores gæster ordentlig velkommen, spørger Lars Hedebo Olsen.

Lars Hedebo Olsen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavns Lufthavn ligner en 7-Eleven

Pølsevogne, parfumeforretninger og manglende siddepladser. Er det sådan, vi ønsker at præsentere Danmark?

Lars Hedebo Olsen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De fleste af os kan godt lide at blive taget pænt imod.

Mærke, at vi er velkomne, og at værten har forberedt sig på vores besøg.

Og de fleste af os kan også godt lide at tage godt imod gæster. Byde dem indenfor i en pæn entré, tage deres overtøj og fortælle dem, at vi har set frem til at se dem. Entreen er jo boligens visitkort.

På samme måde er det med en lufthavn. Lufthavnen er ofte det første møde med en ny nation, og selv om man som regel vil hurtigt igennem lufthavnen, betyder dens fremtoning en del.

Når man lander i Shanghai, står man pludselig i en hal med masser af luft, lys og kinesisk musik. I Delhi er der lettere kaotisk, og man skal holde på hat og briller for at ikke at blive væk. I London er det effektivt og kønsløst – men med masser af gode muligheder for at få en hurtig sandwich, inden man kaster sig ned i et tog ind mod centrum.

I København er det duften af pølser, der vælder en i møde, når man venter ved bagagebåndet. Overalt er der pølsevogne, og skulle nogen have glemt, at vi er et griseproducerende land, så er der næppe nogen tvivl efter et par minutter i Kastrup.

I begyndelsen troede jeg, at det var en midlertidig foranstaltning med de pølsevogne, men de er vist gået hen og blevet permanente? Og jeg skal lige understrege, at jeg bestemt ikke har noget imod en hotdog, men jeg fatter ikke, hvad så mange pølsevogne laver i lufthavnen. De stinker jo!

Trendmagasinet Monocle udarbejder hvert år en liste over de bedste byer at leve og opholde sig i, og København klarer sig som regel ret godt i det selskab. I 2010 blev den danske hovedstad nummer 2, sidste år nummer 3 og igen i år nummer 3, hvilket er ret godt.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden