Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Instahype. Instagram er den største fotodelingstjeneste og er især populært blandt unge.
Foto: Joachim Adrian

Instahype. Instagram er den største fotodelingstjeneste og er især populært blandt unge.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nybegynder? Sådan kommer du på Instagram

Fotodelingstjenesten Instagram har 150 millioner brugere om måneden.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Instagram er først og fremmest en fotodelings-app, hvor flere og flere mennesker deler deres billeder. Hvor Facebook mest handler om at fortælle i ord, har Instagram næsten kun fokus på at vise billeder.

Det er her, du kan tage billeder, lægge lækre filtre ned over dem og derefter kaste dem ud i verden, så alle kan se med deres egne øjne, hvad du render og laver.

Instagram bruges også af mange til at lægge billeder op på andre sociale netværk, især Facebook, som ejer Instagram. Derfor kan du ofte også følge med i vennernes Instagram-aktiviteter der. Men på Instagram foregår aktivititerne allermest på smartphonen.

Instagram findes som app i officielle versioner til iPhone og Android. Der findes endnu ikke en officiel app til Windows Phone-platformen.

LÆS ARTIKEL

Start med at downloade appen. Når den starter, vil du blive bedt om at oprette en profil. Bare følg instruktionerne. En ting, der letter processen, er at bruge dine facebookoplysninger til at oprette profilen med. Gør du det, bliver du automatisk instagramvenner med alle dem af dine facebookvenner, der også bruger Instagram.

Find venner, emner eller fans

Når Instagram-appen er installeret, har du måske allerede nogle instagramvenner, fordi du brugte facebookfunktionen. Ellers kan du gå i gang med at udforske Instagram ved at trykke på stjernen, der er andet ikon fra venstre. Her får du mulighed for at søge efter personer eller hashtags. Ligesom på Twitter og nu også Facebook angiver man emner med et # (hashtag) foran ordet, og det giver dig mulighed for at finde instagrambrugere, du måske ikke kender, men som lægger billeder op af ting, du interesserer dig for. Akkurat som på Twitter kan du nemlig også følge folk, du synes er interessante. Der findes mange instagrambrugere, der bliver fulgt af hobevis af mennesker, fordi de lægger fede billeder op eller befinder sig et eksotisk sted i verden. Der findes også masser af mere fan-baserede ’instagrammere’, der kan være interessante at følge. Fodboldfans følger deres favoritklubber (eller andre fans), så man kan se billeder fra kampe, og vinnørder kan følge vinmageres konti og se druerne på vinstokkene.LÆS OGSÅ Når du har fundet de mennesker, du gerne vil følge, kan du trykke på ’Home’-ikonet, der sidder til venstre i den nederste menubar. Klik på taleboblen med hjertet i. Så kan du se, hvad dine venner laver, eller finde nye venner på Instagram. Når du så selv er klar til at tage billeder, skal du trykke på kamera-ikonet, der sidder i midten. Og det er her, det sjoveste ved Instagram begynder. Når du klikker på det, får du seks ikoner op på skærmen, og samtidig åbner kameraet, så det øverste af skærmen bliver en søger. De tre øverste ikoner i bunden er fra venstre: hjælpelinjer, kameraombytning og blitz. Klikker du på den første, får du hjælpelinjer op på skærmen, der kan hjælpe dig med at komponere billedet bedre. Ifølge ’tredjereglen’ i fotografiets verden er det bedst at placere motiver i billedet, der hvor linjerne mødes eller langs med linjerne. Kameraombytningsikonet veksler mellem det forreste og det bageste kamera på mobilen (hvis du f.eks. gerne vil tage et ’selfie’-billede), og blitzikonet giver dig mulighed for at slå blitzen til og fra.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

AnnonceNedenunder er en udløserknap i blå, og en videokameraknap. For nylig indførte Instagram, at du kan lægge små videoer op ud over billeder. Klikker du på video, bliver udløserknappen rød, og kameraet er sat til video. Hold knappen nede for at optage video.

Uanset om du tager fotografier eller videoer, bliver du præsenteret for muligheden for at lægge filter på, når du er færdig. Det er nok det mest populære ved Instagram, fordi det giver mulighed for at få dine billeder eller videoklip til at se ud, som om det er lavet i 70’erne, i sort-hvid eller under et særligt lysforhold. Der er masser at lege med, så det er bare at gå i gang.Nu er det tid til at dele billedet. Du har mulighed for at dele med instagramnetværket, men også med de populære sociale platforme som Facebook, Twitter, Tumblr og Flickr, eller du kan vælge at e-maile billedet. Du kan skrive en tekst øverst, og hvis du klikker på ’Tag personer’, får du mulighed for at angive, hvem der er med på billedet, så dukker billedet også op hos dem.

Når du er færdig, trykker du på ’Del’, og så er billedet ude, og du er for alvor blevet instagrambruger.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden