0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Elises fyreseddel blev revet i stykker

Elise Starcke blev ledig i kølvandet på coronakrisen, men nu har hun fået sit gamle job tilbage.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Den daglige pendling fra Østerport fortsætter. I slutningen af marts blev Elise Starcke ellers sagt op, fordi hendes firma var ramt af coronakrisen, men inden opsigelsesperioden var løbet ud, er fyresedlen revet i stykker.

Forbrug

Smilet kan ikke holdes nede.

Lige inden Elise Starcke skulle på ferie, blev hun kaldt ind til sin chef. Her blev den fyreseddel, som hun modtog i slutningen af marts, annulleret.

»Så skulle jeg gennem så mange kvaler«, siger hun med lethed i stemmen.

Siden en af de sidste dage af marts har 51-årige Elise Starcke været kastet ud i uvished om sin fremtid i arbejdslivet. Hun følte, at det var en rigtig dum alder at blive fyret i, og stor erfaring med at søge job havde hun heller ikke.

»Jeg har aldrig rigtig søgt etjob, men har været så heldig at være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt i forhold til at få de jobs, jeg har haft«.

I en halv snes år har den arkitektuddannede kvinde arbejdet i en produktionsvirksomhed, der fremstiller glasvægge til kontorer.

Da coronaen ramte Danmark, begyndte Elise Starcke at arbejde hjemme, men en af de sidste dage i marts fik hun sig en ubehagelig overraskelse, da hun var en af fem, som blev fyret. I hendes tilfælde med virkning fra udgangen af august.

Svært at søge job

Elise Starcke er en af dem, som Politiken følger, fordi de er blevet ledige i kølvandet på coronakrisen.

»Det har været svært for mig at søge andre jobs. Det har virket uoverskueligt for mig at passe mit arbejde og samtidig skullet søge et nyt. På mange måder er det job, jeg udfylder, også blevet skræddersyet til netop mit nuværende arbejde«, siger Elise Starcke, som blot har søgt to jobs i de seneste tre måneder:

»Jeg følte også en loyalitet mod min nuværende arbejdsplads, som har gjort det vanskeligt at søge andre jobs«.

Da fyresedlerne blev uddelt i marts, havde virksomheden problemer med at holde gang i eksporten, men i den seneste tid er det begyndt at gå bedre. Det har hængt i luften, at virksomheden gerne ville beholde Elise Starcke, hvis der var mulighed for det.

»Jeg havde haft på fornemmelsen, at jeg fik lov at blive, og var blevet lovet en afklaring, inden jeg gik på ferie. Vi er ikke tilbage på normalt niveau som før coronakrisen, men firmaet er på vej op igen«, fortæller Elise Starcke, der har trukket på sin baggrund som arkitekt i sit arbejde, men også arbejdet med grafisk design og marketing.

»Jeg har haft meget travlt i den seneste tid og blandt andet lavet nogle små markedsføringsvideoer, som de har været glade for. Og når man skal ud af en krise, er markedsføring jo vigtigt«.

Det var vigtigt for Elise Starcke at få en afklaring af sin jobsituation, inden hun tog på ferie hos kæresten i Jylland her i juli. Når hun kom tilbage fra ferien, ville der, hvis fyringen stod ved magt, kun være en måned tilbage, før hendes opsigelsesperiode og løn løb ud.

»Jeg måtte have ren besked: Hvis jeg ikke kunne blive, måtte jeg sætte fuld turbo på jobsøgningen i august«. Hun føler, at hendes loyalitet har kunnet betale sig.

»Jeg har hele tiden følt mig som en vigtig brik i puslespillet og haft det svært med tanken om, at det var mig, som sad yderst ved fyringerne. Men de tanker har jeg skubbet fra mig, og jeg har villet bevise, at jeg ikke kunne undværes«.

Da fyringen blev annulleret, forsvandt også de økonomiske bekymringer. Der er et stykke vej fra Elise Starckes nuværende løn til den højeste dagpengesats på godt 19.000 kroner om måneden før skat.

Det vil betyde et smalt budget for hende og den hjemmeboende søn, der går i gymnasiet. Det kunne også skabe problemer med at beholde bilen, som er vigtig, når kæresten, som bor på landet, skal besøges.

De nærmeste fremtidsplaner er ferie med manuelt arbejde på kærestens kæmpestore grund med frugttræer.

»Det er dejligt at få brugt nogle kræfter. Det kan jeg anbefale«.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter