Foto: Anders Legarth Schmidt

De utilregnelige: Kapitel 1 - Tikkende bomber

Ole har mistet jordforbindelsen og ligger spændt fast til en seng. Salem fortryder hvert et ord og river mine notater i bittesmå stykker. Niels hader bare journalister. Velkommen indenfor på retspsykiatrisk afsnit 80 i Glostrup. Her opholder nogle af landets farligste patienter sig – de utilregnelige.

FOR ABONNENTER

Denne reportageserie blev bragt første gang i 2014.

Overlægen har advaret mod lige præcis denne situation.

De ti patienter her på Psykiatrisk Center Glostrups lukkede retspsykiatriske afsnit 80 handler indimellem pludseligt og uforudsigeligt. De kan skifte fra venlige og imødekommende til fjendtlige og farlige på et splitsekund. Derfor må jeg ikke være alene ude på gangen. Det kan være farligt. Der skal altid være en ansat i nærheden. Det er der ikke nu. Jeg er ubeskyttet. Jeg mærker, at hjertet banker hurtigere, og hænderne bliver varme og våde.

Det skyldes, at en ung mand indlagt på afdelingen kort forinden har kigget mig direkte i øjnene med et smalt blik og slået fast, hvorfor han ikke vil sige et ord:

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce