0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Overblik

Her er de nyeste tal for coronavirus i Danmark

Følg dagligt udviklingen i antal testede, smittede, indlagte og vaccinerede mod covid-19 i Danmark

20. oktober 2021
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her får du Politikens overblik over coronavirussens udbredelse i Danmark – og overblik over, hvor mange der indtil nu er vaccineret, og hvornår det er din tur.

Vi opdaterer alle ugens dage med nye tal og informationer.

Vi har senest opdateret artiklen 20. oktober

Nye smittede med covid-19

Søjlediagrammet viser, hvor mange nye bekræftede tilfælde af covid-19 der er registreret hver dag, siden Statens Serum Institut begyndte at indsamle oplysninger om dette i marts 2020.

Smitte i kommuner

Antallet af bekræftede covid-19-tilfælde varierer meget hen over landet. Se på kortet, hvor mange nye bekræftede smittede der er i hver kommune i forhold til befolkningstallet (kaldet incidens).

Vaccination mod covid-19

27. december 2020 påbegyndte de første danskere vaccination mod covid-19. Det kræver to doser af de vacciner, der til nu er godkendt i Danmark, før man er færdigvaccineret.

Cirka to uger efter andet vaccinestik optræder den maksimale beskyttende effekt.

Nye indlagte med covid-19

Søjlerne herunder viser, hvor mange nye patienter der dag for dag er blevet indlagt med covid-19. Og den blå kurve viser det samlede antal covid-patienter indlagt på landets hospitaler.

Regeringen lukkede første gang store dele af Danmark ned 12. marts 2020, men det daglige antal indlagte fortsatte med at stige, da det kan tage flere uger fra selve smittetidspunktet, til en patient bliver dårlig og må indlægges. På samme måde kan det ses, at den anden store nedlukning i december 2020 ikke fik kurven til at knække før årsskiftet.

Det daglige antal nye indlæggelser toppede 28. december med 210.


Læs mere: