0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Anders Legarth Schmidt
Foto: Anders Legarth Schmidt

Teenagerne bruger meget tid på at lægge puslespil. Det er sundt for hjernen at fokusere på at få de små papstykker til at passe sammen.

Kapitel 1: Den ny pige på psyk kalder personalet »fucking røvhuller« og slukker rutineret smøgen på sin håndryg

Normalt er dørene hermetisk lukkede for pressen af hensyn til de sårbare unge patienter. Men i vinter fik Politiken eksklusivt lov til at komme indenfor på børne- og ungdomspsykiatrisk afsnit B 204 i Glostrup. Her er indlagt teenagere, der har brug for langvarig, intensiv behandling af deres sygdom. Gennem en uge fulgte vi hverdagen og mødte blandt andre Tilde og Emil, der fortalte om at ville væk fra det hele og om at stå oprejst i døgndrift for at brænde kalorier af. I otte kapitler giver vi et kig ind i en verden, de færreste kender. Den begynder, da en ny patient ankommer...

FOR ABONNENTER

En dør på børne- og ungdomspsykiatrisk afsnit B 204 har sat sig fast. Det lyder banalt, men er det så langtfra. En pige på 16 år skal om få minutter overflyttes hertil fra et andet afsnit i samme gule etplans murstensbygning. Hun er hidsig, råber, gider ikke røre sig ud af flækken og vil hellere ud at drikke noget vodka.

»Jeg vil bare dø«, har hun sagt til personalet ovre på naboafsnittet, hvor de ikke længere er trygge ved at have hende. Men nu har en dør altså sat sig fast. Mere præcis er der tale om den ene del af et sæt dobbeltdøre, man skal igennem for at komme herind. Over telefonen er der tilkaldt teknisk assistance. En mand ligger på knæ og roder med værktøj for at løse problemet. Det haster.

For kun 39 kr. om ugen kan du …

… læse denne artikel, få adgang til resten af politiken.dk og få avisen hjem til morgenkaffen de næste 10 lørdage.

Kom i gang nu