0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sundhedsstyrelsen går i rette med Mølbak

Man kan ikke sætte et tal på, hvor mange mennesker man skal ses med fast i efteråret, siger Sundhedsstyrelsen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Anthon Unger
Foto: Anthon Unger

Kåre Mølbak (t.v.) .vakte opsigt med melding om 'sociale bobler'.

Sundhed

Sociale bobler med fem-ti personer at ses med under coronakrisen er ikke en officiel anbefaling fra Sundhedsstyrelsen.

Det oplyser styrelsen.

Meldingen kommer, efter Kåre Mølbak, faglig direktør på Statens Serum Institut, på et pressemøde tirsdag opfordrede til at finde sammen i sociale bobler.

Kåre Mølbak forklarede, at man bør finde fem-ti personer, som man ser, for at mindske spredning med coronavirus.

Men ifølge Sundhedsstyrelsen kan man ikke sætte et tal på, som Kåre Mølbak gør det.

Det siger Bolette Søborg, overlæge hos Sundhedsstyrelsen.

»Det er ikke en officiel anbefaling. Vi kender godt begrebet, og det har været i brug andre steder. Det, der er anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen, er, at man har tæt kontakt med dem, man bor i husstand med samt andre udvalgte. Men det er ikke et tal på fem eller ti. Vi taler ikke om en social boble«, siger Bolette Søborg.

Ifølge Kåre Mølbak skulle man finde en boble at være sammen i igennem hele efteråret.

»Man skal prøve at finde en social boble at være i. Man finder måske en håndfuld eller ti personer, man så ser. Der snakker jeg om et langt sejt træk igennem hele efteråret«.

»Er man single og bor alene, kan man finde en social boble, og det er så dem, man har kontakt til, de her fem-ti venner og veninder, så man ikke hele tiden mødes på kryds og tværs«, lød det fra Mølbak tirsdag.

Adspurgt om, hvad Bolette Søborg synes om Kåre Mølbaks udmelding, siger hun, at man selvfølgelig lytter til Statens Serum Institut. Men de sociale bobler er altså ikke en anbefaling.

»Der er rigtig meget god ekspertviden ovre på Statens Serum Institut, og den lytter vi til. Det, vi gør i Sundhedsstyrelsen, er at tage det med ind og bearbejde det i de anbefalinger, vi kommer med«, siger hun.

ritzau

Læs mere:

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere