Mennesket kan ikke leve længe uden ilt, men mange af vores madvarer får en længere levetid, hvis vi opbevarer dem i poser uden luft. Kød, fisk og grøntsager kan tilberedes uhyre præcist i luftfri poser i et vandbad – også kaldet sous vide-tilberedning. Og til marinering, modning, syltning og saltning er vakuumpakning også en anerkendt og effektiv metode.
LÆS ARTIKLEN
Det lyder måske som noget, der kun foregår hos madnørder og michelinrestauranter, men faktisk vrimler det med vakuumpakkere i danskernes køkkenmaskinpark.
»Vi har solgt omkring 30.000 vakuumpakkere i Danmark, siden vi lancerede dem for cirka to år siden«, oplyser Pia Rasmussen, kunde- og marketingkoordinator hos OBH Nordica Danmark, som er et af de mange firmaer, der sælger vakuummaskiner.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.
Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.
Prøv Politiken nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her