0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jan Grarup/NOOR
Foto: Jan Grarup/NOOR

Et stort hviderussisk Ilyushin-fragtfly blev skudt ned over hovedstaden Mogadishu i 2007. Hele besætningen på 11 blev dræbt. Siden har vragdelene ligget over for en skole, der nu er under genopbygning.

Somalia, håb for helvede

FOR ABONNENTER

Somalia er det, journalister kalder en god historie. Landet har gennem årtier leveret overskrifter om borgerkrig, hungersnød, tørke, korruption, pirater, kidnapninger, børnesoldater og international terror. Men mange af nyhederne er fortalt på distancen, for det er meget svært for medierne at arbejde i Somalia. Alene den seneste uge er to somaliske journalister blevet likvideret i landet, og flere gange er internationale mediefolk blevet kidnappet eller dræbt i det urohærgede land.

I august 2012 havde Politiken et reportagehold i Mogadishu for at forsøge at give et indblik i somaliernes liv. Journalisten og fotografen kunne kun arbejde i byen under beskyttelse af seks-otte svært bevæbnede vagter, og det var ofte kun muligt at opholde sig det samme sted i kort tid - mellem 15 minutter og en time.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Læs mere