0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jacob Ehrbahn/Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn/Jacob Ehrbahn

Det er morgen. En flygtningefamilie kravler under grænsehegnet, som Ungarn er ved at opføre mod Serbien. Manden når ikke med over, inden de ungarske grænsevagter kommer. Det lykkes ham at komme over senere samme dag.

Politiken-fotograf udgiver ny fotobog: Hvis du hiver religion og politik ud af det her og ser folk i øjenhøjde, tænker du: Hvad nu, hvis det var mig?

Når Politiken-fotograf Jacob Ehrbahn er på reportagerejse, går han ind i et univers, hvor der ikke er andet. Han ikke så meget som ringer hjem. Han er netop kåret som ’Photojournalist of the Year’ i USA, og samtidig udgiver han en bog med fotos fra 19 reportagerejser gennem 6 år. En bog, som dokumenterer den største flygtningekrise i Europa siden Anden Verdenskrig.

FOR ABONNENTER

Men se lige på billedet igen. Der er dramaet. Den lille pige, der græder, fordi hendes hår sidder fast i pigtråden. Manden bagest, som forsøger at hjælpe. Så er der lyset. Solen står lavt. Morgenlyset falder ind og danner lange skygger. Og så er der et spindelvæv af linjer. Hegnet tegner en linje på tværs. Familien er i en pyramide, som danner to linjer. Kvinden kigger til siden, så lyset falder på hendes ansigt, og hendes blikretning danner endnu en linje.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Seneste nyt