Kaffetonic. Repos er det nyeste skud på café-stammen på Sønder Boulevard, og de har åbnet med en trendy kaffeudgave på kortet.
Foto: Peter Hove Olesen

Kaffetonic. Repos er det nyeste skud på café-stammen på Sønder Boulevard, og de har åbnet med en trendy kaffeudgave på kortet.

Cafeanmeldelser

En ny kaffetrend med tonic er kommet til byen - men den imponerer ikke

Repos på Sønder Boulevard laver dog en proper sandwich.

Cafeanmeldelser

De kommer i en lind strøm fra det store udland, forskellige variationer over hippe sommerdrikke med kaffe.

Denne sommer har stået i den koldt bryggede kaffes tegn, men også den noget aparte blanding af espresso og tonicvand er kommet til København.

Den nyåbnede café Repos på Vesterbro er et af de steder, der har fået færten af trenden og serverer drikken, som slog igennem i udlandet et par år tilbage.

Spiller sikkert spil

Med sin placering på Sønder Boulevard nummer 42 ligger Repos ikke langt fra populære cafeer som Mad & Kaffe, Dyrehaven og Riga. Godt nok er området tæt befolket, men konkurrencen er hård, og man skal være oppe på mærkerne, hvis man vil gøre sig gældende i denne del af byen.

Hvor de fleste andre steder har større og mere avancerede menuer, sælger Repos ikke alverden. De spiller sikkert spil ved at holde sig til et par sandwiches, et blødkogt æg med ristet rugbrød og lignende lettere sager, foruden kaffe og anden drikkelse.

Enkelheden og det meget rimelige prisniveau ville være befriende, hvis alt havde siddet lige i skabet, men vores besøg var desværre præget af nogle unødvendige småfejl. Ikke desto mindre er atmosfæren varm på Repos, hvor bløde toner strømmer ud i et rum indrettet med plankeborde og glødepærer. Man har lyst til at blive hængende her.

En cremet bombe af velsmag

Vi var i første omgang kommet for at smage kaffetonicen. Kort fortalt blandes bitter tonicvand fra Franklin & Sons med et skud espresso på bønner fra Coffee Collective. Tonicen skal give en brusende og mild kaffeoplevelse, som passer godt til varme tider og solskin.

For mild blev den dog i vores tilfælde, hvor tonicen fortrængte det meste af kaffesmagen og efterlod en læskende, men også mest af alt bitter sommerdrik. Tilsvarende var caffelatten, som vi også måtte prøve, alt, alt, alt for varm, hvilket gav en bismag af risengrød.

Mens Repos tilbyder mange forskellige kaffevariationer, kniber det med cafeens teudvalg. Det var kun muligt at vælge mellem earl grey og en grøn te, forklarede personalet, der angav den grønne te til at smage af hindbær. Vi fandt dog mest af alt citrus i vores kop og savnede en anelse mere respekt for genren.

Videre til maden. Ligesom så mange andre cafeer serverer Repos avokadomadder. Den, vi fik serveret, tog sig nydeligt ud som en mindre grøn bakke af avokadomos på et ristet rugbrød fra bageriet Brød på Enghave Plads. Lidt citron havde sikret en bedre balance i mosen, der var blandet med chiliolie og mayonnaise og blev for fed. Mosen fik dog assistance fra de syltede rødløg, som efterhånden er blevet trætteligt mainstream, men på den anden side fungerer glimrende som topping på federe sager.

Alt i alt ikke den bedste avokadomad, men heller ikke den værste, jeg har fået i byen.

Foruden avokadomadder, æggemadder og en anretning med ymer og mysli serverer Repos grillede sandwiches. Hvor udgaven med cheddar, skinke og dijonnaise var til den fede side, blev dagens topscorer versionen med gedeost, chorizo, friske figner, sennep, honning og igen, igen lidt syltede rødløg.

Sandwichen forsvandt ned i løgnhalsen på få minutter som en cremet bombe af velsmag. På vej ned gav sandwichen tegn til fire hjerter, men antallet af unøjagtigheder betyder alligevel, at den samlede oplevelse kun var til tre.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce