På Barr serveres svineribben med grannåle og tyttebær.
Foto: Pr-foto: Barr, Arve Krognes

På Barr serveres svineribben med grannåle og tyttebær.

iBYEN

Guide til alternative julefrokoster i København: Pep den gamle juleplatte op med porchetta, grannåle og brissel-tarteletter

Man skal være umådeligt grisestærk for ikke at blive bare en smule træt af traditionel flæskesteg i december. Vi guider derfor til restauranter, der gør lidt ekstra ud af julemenuen.

iBYEN
FOR ABONNENTER

Nomas efterfølger på Strandgade 93 på Christianshavn specialiserer sig i mad fra det, de kalder øl- og snapsebæltet, hvilket vil sige det meste af Nordeuropa. Derfor har de selvfølgelig også en rigtig julemenu med både andelår og revelsben på kortet.

Men for de 600 kroner, som menuen koster, sørger Thorsten Schmidts køkken så også for at give de fire retter et godt gourmettvist. For eksempel får man hyldebærkapers til anden, og grisen serveres med grannåle og tyttebær. Skal menuen matches med fire øl, koster det 275 kroner ekstra.

Barr. Fire retter for 600. 275 for ølmenu. Strandgade 93, Kbh. K. www.restaurantbarr.com

Også den nørrebroske italiener Bæst tilbyder en stor decembermenu, hvor julen får et sydlandsk strejf. For eksempel kommer rødkålen og de brunede kartofler sammen med porchetta, Italiens svar på flæskesteg.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce