0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Friskbrygget øl og billig mad: Anmelderrost topkok åbner stort bryghus på Refshaleøen

Broaden & Build hedder bryggeriet, baren og restauranten, som stjernekokken Matt Orlando åbner i begyndelsen af det nye år.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen

Stjernekokken Matt Orlando åbner i midten af januar 2019 Broaden & Build, der bliver et afslappet spisested, bryggeri og bar med friskbryggede øl og et højt råvareniveau.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For ganske få år siden var Refshaleøen et øde sted.

Der lå nogle få kreative værksteder og virksomheder, måske et raveparty i ny og næ, men ellers skete der ikke det store på den industrielle halvø i Københavns Havn.

Nu er det på Refshaleøen, det buldrer.

Èn af dem, der har sat gang i udviklingen, er Matt Orlando. Den amerikansk-fødte kok forlod i 2013 stillingen som køkkenchef på Noma for at åbne sin egen restaurant, Amass, på Refshaleøen. Også selv om man sagde til ham, at han aldrig ville kunne lokke folk helt derud for at spise.

Han forvandlede et 60 år gammelt værktøjsdepot til en anmelderrost og populær restaurant.

Og nu er Matt Orlando igen klar til at sætte gang i Refshaleøen. I begyndelsen af 2019 åbner han Broaden & Build, som er et bryggeri, en bar og restaurant i ét.

Marius Nyheim
Foto: Marius Nyheim

Matt Orlando åbnede i 2013 Amass på Refshaleøen.

Planen er at lave et mere tilbagelænet og prismæssigt tilgængeligt spisested end Amass, men med samme fokus på bæredygtighed og gode råvarer. Og store mængder øl brygget på stedet, naturligvis.

»Med bryggeriet vil vi gerne udforske et nyt ’medium’ for smag ved at anvende de forskellige processer og ingredienser, vi bruger i køkkenet på Amass, i ølbrygningen«, siger Matt Orlando til Ibyen.

Plads til 100 gæster

Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen