Valentinsdag er de røde rosers dag. Men den kan også være alt muligt andet.
Foto: Joachim Adrian

Valentinsdag er de røde rosers dag. Men den kan også være alt muligt andet.

iBYEN

Ja, ja, det er pladder-romantisk og kommercielt: Her er 5 ting, I kan lave på valentinsdag

Valentinsdag behøver ikke være en lang række af klichéer. Den kan også byde på banko eller dramatiske fortællinger om kærligheden i kunsten.

iBYEN

Røde rosenblade sirligt organiseret som et hjerte, smægtende violintoner, dyb og langvarig øjenkontakt med din partner.

Måske er det sådan, du foretrækker at bruge din valentinsdag. Hvis du har en pladderromantisk side i dig. Hvis ikke kan det være, at bare datoen 14. februar får dit nyligt konsumerede måltid til at ville op igen.

Men fortvivl ej. Ibyen har samlet en guide til valentinsarrangementer, der ikke nødvendigvis involverer heliumoppustede, hjerteformede folieballoner, men som stadig har lidt love over sig.

1. Kærlighedsbanko i Absalon

Held i spil, uheld i kærlighed. Sådan hedder et gammelt ordsprog, men hvem tror på den slags nu om dage? Har du brug for at få pulsen lidt op og stimuleret din konkurrencementalitet, er det oplagt at tage en tur forbi Absalon på Vesterbro til kærlighedsbanko. Tag en forælder, ven, kæreste eller nabo under armen og spil en række, to rækker og pladen fuld.

Se mere her.

Absalon, Sønder Boulevard 73, 1720 København V, klokken 20-22.

2. Kærlighed i kunsten på Glyptoteket

Kunsthistorien bugner af kærlighedshistorier, og dem kan du høre om på Glyptotekets særlige valentinsrundvisning. Og her er der både plads til den ulykkelige, blomstrende og trofaste kærlighed. Blandt andet kan du høre om, hvilken historie der ligger bag den franske billedhugger Auguste Rodins ’Kysset’ fra 1884, og om Carl Jacobsen kærlighed til sin kone Ottilia. Caféen byder i dagens anledning også på en særlig kærlighedsmenu.

Se mere her.

Glyptoteket, Dantes Plads 7, 1556 København, klokken 19.30.

3. Underlivstur i de københavnske gader

Har du til gengæld lyst til at spice din date lidt op, skal du invitere på byvandring med Nørd Tours. I dagens anledning vil de fortælle om, hvad der har foregået i Ørstedsparken og i pornobiograferne på Strøget. For København har masser af seksualhistorie, og det er den, der er fokus på i denne byvandring.

Læs mere her.

Københavns underliv, Rådhuspladsen, 1550 København V, klokken 16.30-18

4. Stærke kvinder i Arnold Busck

Temaet er også kærlighed i boghandlen Arnold Busck, og har de inviteret fire aktuelle forfattere – Leonora Christina Skov, Mathilde Walter Clark, Line Kjeldsen Jensen og Hanne Højgaard Viemose – forbi til at tale om kærlighed i forskellige formater. Det kommer både til at handle om desperation, forældre, børn og det at være menneske.

Se mere her.

Arnold Busck, Købmagergade 49, 1150 Copenhagen, klokken 16-18

5. Romantisk velvære i Sofiebadet

Men vil du faktisk bare gerne have en romantisk og afslappende dag, så snup en tur i Sofiebadet. Deres valentinsarrangement handler nemlig kun om velvære. Sammen med din aftens udkårne får du adgang til alt fra fælleshamam til saunagus med stimulerende dufte.

Se mere her.

Sofiebadet, Sofiegade 15, 1418 København K, klokken 11-20

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

IBYEN