Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Pamela Anderson og Srecko Horvat mødes til en snak om Europa og nye demokratiske bevægelser i serien 'An Evening With...'. Pr-foto

Pamela Anderson og Srecko Horvat mødes til en snak om Europa og nye demokratiske bevægelser i serien 'An Evening With...'. Pr-foto

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pamela Anderson kommer til byen: Det fulde program for CPH:DOX er klar

Dokumentarfilmfestivalen offentliggør årets festivalprogram, der byder på gæstestjerner, koncerter og masser af film.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En af verdens største dokumentarfilmfestivaler er ikke kun en festival dedikeret til film.

Når CPH:DOX afvikles 20.-31 marts, byder festivalen også velkommen til en række gæstestjerner. En af dem er den kontroversielle kinesiske kunstner Ai Weiwei, der kommer til København med sin nye film ’The Rest’.

Og festivalen får også besøg af den tidligere Baywatch-stjerne Pamela Anderson, afslører festivalen nu i en pressemeddelelse.

Den 51-årige skuespiller og aktivist kommer til hovedstaden for at deltage i festivalens serie ’An Evenening With...’. Her skal hun sammen med den kroatiske filosof Srecko Horvat diskutere Europa og kontinentets nye demokratiske bevægelser.

I samme serie kan man foruden Ai Weiwei og Pamela Anderson opleve musikgrupperne Animal Colletive og Bat for Lashes samt forsanger i New Order, Bernard Summer, og Brett Anderson, som er forsanger i Suede.

Mere end 200 film

I løbet af festivalens 12 dage vises flere end 200 film, og der er 43 verdenspremierer, 18 internationale premierer og 5 europapremierer blandt filmene.

Årets festival fokuserer særligt på kvinder både foran og bagved kameraet, der er et stort tema om Europa med film og debatter om eksempelvis Brexit og de gule veste, og i år har en udstilling, ’Europa Endlos’ på Kunsthal Charlottenborg, også fundet vej til festivalprogrammet.

Som vanlig er dokumentarfilmfestivalen ikke forbeholdt begivenheder i biografsalene. I løbet af festivalen finder 26 live-koncerter kombineret med film og videokunst også sted.

På programmet er blandt andet koncerter med Thomas Buttenschøn, Fribytterdrømme, syriske Omar Souleyman, norske Datarock, ML Buch, Chinah og Bisse.

CPH:DOX finder sted i dagene 20.-31. marts. Du finder hele det mangfoldige program her.

Annonce

IBYEN


    Chris Pedersen var i årevis en del af inderkredsen i den danske modebranche. Så fik han nok. Nu er han vært på DR K. Fotograferet under sin crossfittræning.

Læser til brevkassen:  Hjælp, jeg er kommet til at sprede et grimt kviklånsrygte om min gamle ven i en spritstiv hævnaktion

Ugens spørgsmål og svar i Ibyens Brevkasse stammer fra Ibyen og Poptillæggets live-arrangement i Absalon tidligere på ugen. Lyt til hele podcasten på fredag via Politikens Poptillæg.

Brevkassen feat. Flemming Møldrup:  »Hver gang jeg arrangerer en aftale med en fyr, ender jeg med at researche alt fra bopæl til Instagram, LinkedIn og Facebook«

»Jeg har da fået masser af tilbud«, skriver en læser til Politiken. Men hun er fortsat jomfru - og dødtræt af andres behov for at tale om det.

Læser til brevkassen:   Jeg er 23 år og jomfru. Og mit eneste problem med min jomfruelighed er andre menneskers nysgerrighed


    Michael Jackson fotograferet under koncert i København 1992.

Læser til brevkassen:  Min kæreste vil have mig til at boykotte Michael Jacksons musik. Hvad gør jeg?

Sanger Thøger Dixgaard er gæsteredaktør i denne uges udgave af Ibyens brevkasse.

Thøger Dixgaard svarer i kærligheds­brevkassen:  Hvad stiller man op, når drømmedaten ikke vil mødes igen?

Hvor langt rækker din mentale Tinder-radius? Ibyens brevkasse svarer en læser, der hader mænd, men gerne vil have en kæreste.

Brevkassen feat. Gudrun Marie Schmidt:  Kvinde, drop dine krav om høje mænd, kloge mænd og mænd med trænede kroppe


    Felix Thorsen Katzenelson er brevkasseredaktør på Ibyen.

Giver 'elskling' dig kvalme?   Kærligheds­brevkassen giver dig formlen på det perfekte kælenavn

Læser til brevkassen:  Alle mine venner er pludselig biseksuelle. Går jeg glip af noget?