Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Miriam Dalsgaard

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pollenallergiker? Midt i et breakup? Her er de 10 bedste steder at græde i København

Hvad end du græder over et breakup eller på grund af pollenallergi, vil Ibyen med denne guide hjælpe alle forårsfølsomme mennesker i København.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nogle gange går ens kæreste fra en, katten løber væk, et arvestykke med uvurderlig affektionsværdi falder ned i en kloak, e-boks fortæller en, at man ikke er kommet ind på sin drømmeuddannelse ...

Der er masser ting at græde over her i livet, og ofte er der ikke noget at gøre. Man skal græde. Også selvom man ikke ligger i fosterstilling med ansigtet begravet i hovedpuden med Bon Iver melankolsk nynnende ud af højtaleren.

Ja, nogle gange står man på Nørreport Station i myldretiden og mærker tårerne trænge sig på.

Og det er helt, helt okay.

Vi vil gerne gøre det en så smooth oplevelse så muligt, når det sker. Derfor kommer her en liste over gode steder at græde i København.

1 Bussen 5C

Det er flere grunde til, at det er en god ide at hoppe på en 5c’er, hvis du græder. Først og fremmest er det Københavns længste busrute – den kører hele vejen fra Herlev Hospital til lufthavnen. Turen tager desuden over en time, så du får en god, lang pause, før du igen skal tage stilling til din krops gøren og laden.

Samtidig er ruten den travleste overhovedet, ja, faktisk i hele Norden, og det betyder, at du højst sandsynligt vil kunne forsvinde i mængden og græde i fred. Andre vil helt sikkert kunne relatere til din gråd. Se køreplanen her.

Foto: Peter Hove Olesen

Busrute 5C. Fra Husum Torv/Herlev Hospital til Kastrup Lufthavn.

2 Kastrup Lufthavn

Føles det alligevel for intimt at blive siddende i bussen, kan du passende hoppe af ved lufthavnen. Her vil du med garanti ikke være den eneste, der græder, og alle vil tænke, at du har bare har sat en elsket på et fly eller slet ikke kan styre dine følelser, fordi du snart skal genforenes med en. Nemt.

Kastrup Lufthavn, Lufthavnsboulevarden 6, 2770 Kastrup

3 Utterslev Mose

Men okay. Der er heller ikke noget, der danner ramme for en tudetur som naturen. Og der skal københavnerne heldigvis ikke langt ud af brokvartererne, før den byder sig til. Utterslev Mose er et godt sted at græde, fordi de 221 hektar ikke er særlig befærdede.

Tudesmuk solopgang over Utterslev Mose.
Foto: Jens Dresling

Tudesmuk solopgang over Utterslev Mose.

Og det er altså solopgange som den ovenstående, man kan se i mosen. Så hvis du ikke græd i forvejen, kan det være, den vil få dig til det.

Utterslev Mose, Mosesvinget, 2400 København NV

4Amager Strand

Har du set lidt for meget true crime, kan bare ordet ’mose’ give semi-noieren associationer, og det er jo ikke pointen. Samtidig synes du, at tanken om uforstyrret ro og natur meget rar. Hvis det er sådan, det forholder sig, ligger løsningen i den anden ende af byen: på Amager. Her ligger nemlig Amager Strand. Overgiv dig til tårerne, mens du sidder i sandet og lader havets brusen give dig en ordentligt omgang mindfullness.

Amager Strand, Amager Strand Promenaden 1, 2300 København

5 Foran hvilken som helst slagterbutik

Er du ligeglad med, at folk ser dig græde, men egentlig bare ikke gider spørges hvorfor, så find en nærliggende slagterbutik og stil eller sæt dig foran den.

En slagterbutik er et oplagt sted at stille sig foran og græde, hvis man gerne vil være i fred.
Foto: Carsten Andreasen

En slagterbutik er et oplagt sted at stille sig foran og græde, hvis man gerne vil være i fred.

Alle vil tænke, at du er en vegansk aktivist, der begræder butikkens systematiske slagtning af dyr. Ja, faktisk kan du næsten være sikker på, at slagterbutikkens kunder nærmest vil ignorere din eksistens.

6 Religionsafdelingen på Hovedbiblioteket

Danskerne er et af de mindst religiøse folkefærd i verden. Det gør afdelingen med bøger om religion et oplagt og uforstyrret sted at søge tilflugt, når øjnene pludselig fyldes med vand.

Ligesom denne bogopsætter på Hovedbiblioteket kan du nemt finde en lille krog blandt bøgerne og begrave dit ansigt i hænderne.
Foto: Maud Lervik

Ligesom denne bogopsætter på Hovedbiblioteket kan du nemt finde en lille krog blandt bøgerne og begrave dit ansigt i hænderne.

Der vil højst sandsynligt ikke komme nogen forbi, og hvis det gør, vil de muligvis tro, at du befinder dig i en slags spirituel krise eller opdagelsesrejse, og så vil de nok – som danskere er mest – respektere din privatsfære og lade dig være i fred.

Hovedbiblioteket, Krystalgade 15, 1172 København K

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

7 Vor Frue Kirke

Måske du faktisk er i en religiøs krise af en art. Så er det selvfølgelig også en mulighed at tage i kirke. Men: Kirkerummet kan også sagtens fungere som et græderum for ikke-troende. Gør eksempelvis menneskene på billedet kunsten efter.

I mange store byer er folkekirken begyndt at holde åbent til sent om aftenen for at tilbyde et rum for eftertænksomhed og ro. Og gråd.
Foto: Joachim Adrian

I mange store byer er folkekirken begyndt at holde åbent til sent om aftenen for at tilbyde et rum for eftertænksomhed og ro. Og gråd.

Læg dig på en kirkebænk. Tænk, græd og trøst dig med, at Biblen er propfuld af andre lidende skikkelser. Læs eventuelt i den. Eller kig op i loftet. Lofters udsmykninger er ganske ofte overset.

Vor Frue Kirke, Nørregade 8, 1165 København K

8 På museum eller kunsthal

Okay, det er ikke breaking news, at kunst har noget med følelser at gøre. Det skal du bruge til din fordel. Står du og græder foran et værk, vil andre museumsgæster blot tro, at du har opnået en ukontrollerbar kunstnerisk indsigt, ja, måske endda at du er gået i symbiose med værket. Noget i den stil.

Glyptoteket har gratis indgang om tirsdagen.
Foto: Jens Dresling

Glyptoteket har gratis indgang om tirsdagen.

Og den gode nyhed er, at der næsten alle hverdage er et museum i København, der har gratis adgang: Om tirsdagen kan du tage på Glyptoteket, om onsdage både på Nikolaj Kunsthal, Kunsthal Charlottenborg og Thorvaldsens Museum, og Davids Samling har gratis adgang alle dage. Institut for Samtidskunst Overgaden har også gratis adgang alle dage.

Men husk nu, at de fleste museer holder lukket om mandagen.

9 Søndre Campus på Københavns Universitet

Dette uddannelsested samler humanister, teologer og jurister, hvilket for det første gør det relativt nemt at passe ind, uanset om du har jakkesæt eller din onkels aflagte islandske sweater på. Desuden ved alle, der har haft sin gang på disse videregående uddannelsesinstitutioner, at de fleste fra tid til anden bryder sammen i gråd. Hvad end det handler om stress eller Satres eksistentialisme.


    Studerende på Københavns Universitet Amager, KUA.
Foto: Ivan Boll

Studerende på Københavns Universitet Amager, KUA.

Desuden sælger de mad og drikke langt billigere end på en normal café, og du kan blive så længe, du vil.

Københavns Universitet Amager, Karen Blixens Vej 8, 2300 København S

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

10 Palmehuset i Botanisk Have

Sved kan forveksles med tårer, og det er netop derfor, det giver rigtig god mening at søge ly i Palmehuset, hvis du har brug for en tudetur. Det er nemlig en tropisk oase, der med sin ekstremt høje luftfugtighed kan få svedperlerne til at pible frem på alle, der bruger lang nok tid derinde.

Der er sjældne planter og tropiske tilstande i Botanisk Have. Og så er det samtidig et oplagt sted at græde.
Foto: Mads Nissen

Der er sjældne planter og tropiske tilstande i Botanisk Have. Og så er det samtidig et oplagt sted at græde.

Mens du går rundt og græder blandt kæmpebambus og enorme palmer vil du blive forvekslet med en botanisk entusiast. Og hvis du er heldig, behøver planterne og det tropiske klima ikke bare fungere som skalkeskjul. Måske det faktisk kan lette din sorg en anelse at være i selskab med vandplanter og sommerfugle i grønne omgivelser.

Øster Farimagsgade 2C, 1353 København K

Herfra er der kun tilbage at sige: Gråd er godt. Held og lykke med det hele.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer