0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Støjhelvede eller en god idé? Døgnåben badezone er muligvis på vej til indre København

Københavns Kultur- og Fritidsforvaltning har foreslået at etablere en badezone ved Ofelia Plads i Indre By. I forslaget skal badezonen have døgnåbent, men det er ikke alle, der synes, at det er en god idé.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Philip Davali/Philip Davali
Foto: Philip Davali/Philip Davali

Islands Brygge er et populært sted blandt badelystne københavnere, og her er både et havnebad og en badezone. Kultur- og Fritidsforvaltningen har foreslået også at anlægge en badezone ved Ofelia Plads, hvor folk i forvejen bader, selv om det egentlig ikke er lovligt.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når det er varmt, og solen bager over Københavns asfalt, strømmer folk til havnen for at bade. Og et af de steder, de strømmer hen for at dyppe sig, er Ofelia Plads ved Skuespilhuset.

Men det er slet ikke lovligt. Badning i Københavns Havn er kun tilladt i havnebadene og i de specielt afmærkede badezoner, og Ofelia Plads hører ikke til nogen af de kategorier.

Indtil videre.

Hvis det står til kommunens Kultur- og Fritidsforvaltning, skal der nemlig indrettes en badezone ved den såkaldte Kyssetrappe på Ofelia Plads. Forslaget skal først igennem en høringsrunde og derefter godkendes af Miljø- og Teknikforvaltningen, men hvis det går, som forvaltningen håber, skal der efter EM i fodbold i juni og juli – Ofelia Plads er officiel fanzone under mesterskabet – anlægges et lovligt badeareal.

Kultur- og Fritidsforvaltningen foreslår enten, at man inddrager hele den ene ende af bassinet, eller at man blot bruger den halvdel af bassinet, der ligger nærmest Ofelia Plads.

Politikerne i forvaltningen forestiller sig også, at badezonen skal have åbent i alle døgnets timer. Og selv om de fleste tilbagemeldinger er positive, har det allerede nu vakt kritik fra borgere. I de offentlige høringssvar kan man blandt andet læse:

»Nej tak, nej tak, nej tak! Os, der bor langs havn og kanaler, bliver simpelthen syge af støjstress hver sommer – især hvis den er varm og tør – hvor nattesøvnen spoleres af råben, skrigen, hvinen, vandplasken, tårnhøj musik m.m.m.m.m.m. i ca. tre en halv måned. Vandet bærer desuden lyden af blot almindelig samtale-decibel over havnen, så vi skal ikke bede om MERE. Især skræmmende, at det er i døgndrift. Det kunne måske gå an i dagtimerne«, skriver en.

En anden borger skriver:

»Jeg synes, det er en god idé. Der bades jo allerede der. Jeg synes godt, at man kan sige, at der kun må bades til kl. 21-22, så man på en eller anden måde forebygger uroligheder som på Islands Brygge«.

Høringsrunden løber frem til 16. marts, og herefter skal politikerne tage stilling til forslaget.