Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
POLITI. Hovedbibliotekets nye krimikort viser vek til de steder i byen, hvor 14 danske kriminalforfattere har valgt at lade deres karakterer dø. Arkivfoto: Lærke Posselt
Foto: POSSELT LÆRKE

POLITI. Hovedbibliotekets nye krimikort viser vek til de steder i byen, hvor 14 danske kriminalforfattere har valgt at lade deres karakterer dø. Arkivfoto: Lærke Posselt

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tag på litterær mordsafari i København

Hovedbiblioteket lancerer et nyt kort over litterære københavnermord.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kan du huske dengang, politiet fandt en ung student ved navn Marie Schmidt dræbt i Ørstedsparken? Dengang, den gode Tivoli-stemning fik et gevaldigt knæk, da et lig pludselig hang ned fra en af ballongyngerne? Eller dengang, hvor man opdagede en død krop i en scanner i kælderen under Rigshospitalet?

Hvis du er krimifan, kan du nok. De tre lig stammer nemlig – heldigvis – ikke fra den virkelig verden, men fra romaner af henholdsvis Jesper Stein, Jakob Melander og Lotte Petri. Og de er langt fra de eneste, som har ladet en af deres karakterer dø på makaber vis et sted i København. Tom Kristensen, Anna Grue og Birgitte Jørkov har også gjort det. For nu bare at nævne et par stykker.

14 nedslag

Fra torsdag kan du opleve nogle af alle de gerningssteder, du har læst om. Kl. 17 lancerer Hovedbiblioteket nemlig et kort over litterære københavnermord. Det sker ved et krimiarrangement, hvor man udover kortet også kan få udleveret det trykte program til den store krimimesse, som finder sted i Horsens 12. og 13. marts, og høre Martin Jensen, formand for Det Danske Kriminalakademi, fortælle om ’København ved nat’ fra 1904, som vist nok var den første krimi, der udspillede sig i København.

Hvis du ikke kan nå omkring Hovedbiblioteket i morgen eftermiddag, kan du hente krimikortet ved skranken – sådan helt fysisk. Indtil videre er der 14 nedslag på kortet, men planen er, at kortet skal udvides et par gange om året i takt med, at ny bøger bliver udgivet, og københavnerne indrapporterer nye litterære mord og gerningssteder.

Hvis du har opdaget et mord, kan du skrive til litteraturformidler Niels Offenberg på niels.offenberg@kff.kk.dk. Så deltager du også i lodtrækningen om billetter til krimimessen.

Københavnermord. Fra 11. feb. Hovedbiblioteket, Kbh. K.

Læs mere:

Annonce

IBYEN


    Chris Pedersen var i årevis en del af inderkredsen i den danske modebranche. Så fik han nok. Nu er han vært på DR K. Fotograferet under sin crossfittræning.

Læser til brevkassen:  Hjælp, jeg er kommet til at sprede et grimt kviklånsrygte om min gamle ven i en spritstiv hævnaktion

Ugens spørgsmål og svar i Ibyens Brevkasse stammer fra Ibyen og Poptillæggets live-arrangement i Absalon tidligere på ugen. Lyt til hele podcasten på fredag via Politikens Poptillæg.

Brevkassen feat. Flemming Møldrup:  »Hver gang jeg arrangerer en aftale med en fyr, ender jeg med at researche alt fra bopæl til Instagram, LinkedIn og Facebook«

»Jeg har da fået masser af tilbud«, skriver en læser til Politiken. Men hun er fortsat jomfru - og dødtræt af andres behov for at tale om det.

Læser til brevkassen:   Jeg er 23 år og jomfru. Og mit eneste problem med min jomfruelighed er andre menneskers nysgerrighed


    Michael Jackson fotograferet under koncert i København 1992.

Læser til brevkassen:  Min kæreste vil have mig til at boykotte Michael Jacksons musik. Hvad gør jeg?

Sanger Thøger Dixgaard er gæsteredaktør i denne uges udgave af Ibyens brevkasse.

Thøger Dixgaard svarer i kærligheds­brevkassen:  Hvad stiller man op, når drømmedaten ikke vil mødes igen?

Hvor langt rækker din mentale Tinder-radius? Ibyens brevkasse svarer en læser, der hader mænd, men gerne vil have en kæreste.

Brevkassen feat. Gudrun Marie Schmidt:  Kvinde, drop dine krav om høje mænd, kloge mænd og mænd med trænede kroppe


    Felix Thorsen Katzenelson er brevkasseredaktør på Ibyen.

Giver 'elskling' dig kvalme?   Kærligheds­brevkassen giver dig formlen på det perfekte kælenavn

Læser til brevkassen:  Alle mine venner er pludselig biseksuelle. Går jeg glip af noget?