Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Himmeriget er en ny ølbar der er åbnet på Åboulevarden.  Jeppe Jarnit-Bjergsø (billede), Henrik Boes Brølling og  Rasmus Seidler har åbnet baren sammen.
Foto: Pr-foto

Himmeriget er en ny ølbar der er åbnet på Åboulevarden. Jeppe Jarnit-Bjergsø (billede), Henrik Boes Brølling og Rasmus Seidler har åbnet baren sammen.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fem nye steder: Den onde øltvilling vender tilbage

På Åboulevarden kan man få sig en semi-religiøs øloplevelse.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Himmeriget Ølbar er netop åbnet på Åboulevarden. Her kan man, med udsigt til Københavns trafikale pulsåre, sidde og sippe bajere til 2.500 kroner.

Det er selvfølgelig ikke alle øl, der har den pris. Man kan også smage sig igennem de 10 ølhaner, hvor prisen ligger på mellem 20 og 90 kroner.

Størrelserne er smagsvenlige, 15-25-40 cl., så det er ikke et 'i hegnet sted'.

Priserne stiger mere ovre i flaskeafdelingen, hvor man kan få sjældne specialøl til overskudspriser. Derudover har de også huspilsneren, som er en god billig øl til 35 kroner.

En af hjernerne bag Himmeriget er Jeppe Jarnit-Bjergsø, som blandt andet har gjort sig bemærket med ølbaren Tørst i Brooklyn, der også rummer Michelin-restauranten Luksus i baglokalerne. Udover Tørst har han også bryggeriet Evil Twin på cv'et.

Hvad: HimmerigetHvor:Åboulevard 27, 1960, Frederiksberg

Blue Taco er en ny koncepttakeaway på Blågårdsgade. Det mexicanske køkken rammer altså shawarmabæltet, og det er endda med blå proteintacoer.

Tacobutikken har det twist, at deres tacos blandt andet er lavet af en glutenfri blå kornsort med 20% mere protein.

Det koster 40 kroner for en taco, eller 100 for tre, og man kan få tacos med seafood, kød og vegetarisk, med enten tofu eller avocado.

Derudover er der også en række sydamerikanskeinspirerede snacks til 50 kroner.

Man kan vælge forskellige tacotyper, så de er altså ikke alle sammen blå.

Hvad:Blue Taco
Hvor:Blågårdsgade 1, 2200, Nørrebro

Hov, nu er vi uden for København, men det tager kun et kvarters tid med kystbanetoget, og så står man i Skodsborg, hvor man netop har annonceret ny restaurant på hotellet.

Kokken Erik Kroun er køkkenchef på det nye Restaurant by Kroun i på Skodsborg Kurhotel.

Her får man fem retter til 700 kroner, otte for 900 og »fuld skrald« for 2.000 kroner.

Det fulde skrald involverer champagne, snacks, otte retter, otte glas vin, kaffe og sødt.

Menuen består af muslinger, torsk, due og brisler i en enkel servering. Og så er der naturligvis havudsigten.

Hvad:Restaurant by Kroun
Hvor:Skodsborg kurhotel, Skodsborg Strandvej 139, 2942, Skodborg

Jagger er Rasmus Oubæks nye fastfoodjoint på Istedgade.

Her kan man, fra slutningen af marts/starten af april, få burgere, sandwich, hotdogs, milkshakes og endda cocktails.

Restauranten skal kunne rumme 70-80 siddende gæster, og det er meningen, at man også skal kunne bruge stedet som en slags opvarmningsted inden en bytur.

Derfor bygges der på livet løs, mens der teases med billeder af daiquiri-maskiner og små burgere på de sociale medier.

Hvad:Jagger Fast Food

Hvor: Istedgade 62, 1650, Vesterbro Hvornår: Ultimo marts/primo april

Ramenammenamme... Sådan siger det, når alle hipsterne slubrer nudler i sig.

Omkring årtusindskiftet var det sushi, og nu er det altså asiatiske nudler med suppe og grøntsager, som man helst skal imponere vennerne med på de sociale medier.

På Papa Ramen kan man få fire forskellige slags ramen til 110 kroner.

Den nye fastfood-opkomling er ejet af to vaskeægte ramenentusiaster, der lever for at sammensætte de bedste nudler med den bedste suppefond.

Hvad:Papa Ramen
Hvor:Skydebanegade 16, 1709, Vesterbro

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips