0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

AKTUEL. Fallulah har netop udgivet sit tredje album, 'Perfect Tense'. Tirsdag spiller hun ved Kvinfos 8. marts-fest i Vega. Pr-foto

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hej, bosslady! Her skal du fejre din kampdag i dag

Søstre verden over fejrer sig selv ved kvindernes internationale kampdag. Herhjemme kan du glæde dig til rock, komik og lyden af en vestorm.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Girls’ night out

JUST LARS
Foto: JUST LARS

Hej mand. Hvis du bor sammen med en kvinde, og hun betegner sig selv som feminist og/eller fan af enten rock, pop, komik eller performancekunst, er der en god chance for, at hun skrider fra opvasken og lader dig slumre hen til ’Hammerslag’ alene på sofaen tirsdag aften.

Fra kl. 19 inviterer Kvinfo nemlig til stor fest i Store Vega i anledning af kvindernes internationale kampdag. Og hvis du tror, at sådan en slags fest bare er noget med nogle taler og et par kampråb, kan du godt tro om igen. Selvfølgelig kommer der til at være taler ved festen på tirsdag – blandt andet fra LO’s første kvindelige formand, Lizette Risgaard – men der kommer også til at ske alt muligt andet.

For eksempel har Kvinfo i samarbejde med Roskilde Festival sammensat et stærkt liveprogram med sangerinden Fallulah, der netop har udgivet sit tredje album, ’Perfect Tense’, rocktrioen Nelson Can, som debuterede med den rå ’Now Is Your Time to Deliver’ i 2014, og popbandet L.I.G.A, der i Ihan Haydar har noget så sjældent som en kvindelig trommeslager.

Store Vega får også besøg af blandt andre performancekunstneren Lilibeth Cuenca Rasmussen, som er kendt for sit badass mix af dans, rap og vilde kostumer, og Sofie Hagen, som har formået at slå igennem på Londons comedyscene og også står bag podcasten ’Guilty Feminist’, der handler om alle de små ting, man gør, men ikke rigtig føler, man bør gøre, hvis man er feminist. Barbere sine ben hver eneste dag for eksempel. Eller spørge en mand, hvad man dog skal lave om på sig selv, for at han vil elske en sådan rigtigt.

Da Sofie Hagen i sidste uge optrådte i København med sit show ’Bubblewrap’, blev det til 4 hjerter fra Politikens Henrik Palle, der blandt andet skrev: »Det er en meget traditionel form for standup og sprogligt uden de store dikkedarer. Men det er sjovt, fordi man bag vitserne mærker et menneske, der har noget på hjerte og faktisk gør en forskel med sin fortælling om at vinde sig sit selvværd tilbage«.

Det koster 150 kr. at komme med til Kvinfo-festen. Som i øvrigt udvikler sig til en efterfest på Ideal Bar, hvor Kapow Collective – et kvindeligt dj-team – står for musikken.

Kvinfo-fest. 8. mar. kl. 19. Store Vega, Kbh. V.

Preeeeees!

DALSGAARD MIRIAM
Foto: DALSGAARD MIRIAM

Selv om du ikke selv har født og måske ikke engang ligger inde med et kvindeligt kønsorgan, kender du historierne. Om flækkede underliv, om sugekopper, om storme af veer, om navlestrenge, der har viklet sig rundt om et lillebitte menneskes hals.

En fødsel er nemlig en stærk oplevelse. For dem, der føder. Og for dem, der kigger på. Men hvordan virker oplevelsen, hvis man bare lytter til skrigene, til brølene og til de møgfald, som moderen giver faderen, når han ikke fatter, at det er VAND, hun vil have, IKKE FUCKING SAFTEVAND?

Det kan du finde ud af, når Københavns Radiobiograf på kvindernes kampdag afspiller Radio24syvs dokumentar ’En fødsel’ i sin fulde længde. Den starter stilfærdigt med intens vejrtrækning og veer, der tager til. Men mange timer senere bliver det dramatisk.

Det er journalist og radiodokumentarist Louise Krage, som står bag den både overvældende og rørende dokumentar, der bliver afspillet to gange på kampdagen, kl. 19.15 og kl. 21.15. Det koster 60 kroner at lytte med.

Københavns Radiobiograf: En fødsel. 8. mar. kl. 19.15 og 21.15. Gloria, Kbh. V.

Klaus Vedfelt
Foto: Klaus Vedfelt

Kvindekamp ifølge Kirsten Birgit

Hun har været krigskorrespondent i Tjetjenien. Hun har anmeldt alt fra Cirkusrevyen til det nye Miley Cyrus-album på Politikens bagside. Hun stod for årsskiftets måske bedste nytårstale. Og nu skal hun også tale til dig på kvindernes internationale kampdag.

Det er naturligvis Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, (fiktiv) seniorkorrespondent ved Radio24syv, (fiktiv) vært på ’Den korte radioavis’ og (fiktiv) anmelder ved blandt andet Politiken, der er tale om. Og den drikfældige, storrygende og pænt selvhævdende journalist plejer ikke at lægge fingre imellem, når man beder om hendes mening.

Hvad hun mener om kvindesagen, kvindedagen og kvinder i al almindelighed kan du finde ud af på tirsdag, hvor hun holder tale i Skuespilhusets foyer i dagens anledning af NBKvindernes Internationale Kampdag. Det sker lidt i aftenens opsætning af ’King Lear’.

Kirsten Birgits redaktør fra ’Den korte radioavis’, Rasmus Bruun, holder også tale. Hvis han da kan få et ord indført.

Kvindernes internationale kampdag. 8. mar. kl. 19. Skuespilhusets Foyer, Kbh. K.

Kønsdebat og tapas

ENGEL JANUS
Foto: ENGEL JANUS

Debat, musik og mad. Sådan kommer 8. marts til at forløbe i kultur- og madhuset Suffragetten, som i samarbejde med Alternativet inviterer til det, de kalder en alternativ kvindernes kampdag. Vistnok mest med reference til partiet, for så alternativt er programmet heller ikke.

Blandt aftenens debattører er Emma Holten, som efter at have været offer for hævnporno besluttede sig for at genvinde magten over sin egen krop ved selv at offentliggøre 10 nøgenbilleder, der viser hende, som hun gerne vil ses.

Du kan også møde Henrik Marstal, som ud over at være musiker og komponist debatterer køn, blandt andet i Politiken, hvor han for eksempel har sat fokus på den skæve kønsfordeling i den danske musikbranche.

Komikeren Ellie Jokar og soulpopbandet Eif er også blandt dem, som kigger forbi fyraftensarrangementet på Suffragetten, hvor du for en ekstra skilling kan mæske dig i cava og tapas.

En alternativ kvindernes kampdag. 8. mar. kl. 17-22. Suffragetten, Kbh. K.

Dagen efter

OLESEN PETER HOVE
Foto: OLESEN PETER HOVE

Hvem siger egentlig, at man kun må fejre kvinderne 8. marts? Ikke Rytmisk Center, som inviterer til kvindefejring i Krudttønden på Østerbro dagen efter alle andre. Hun Solo, som de kalder deres arrangement, byder på fem små koncerter med fem kvindelige danske musikere, nemlig Lydmor, Maggie Björklund, Julie Maria, Kirstine Stubbe Teglbjærg og Nana Jacobi, der vil fortolke deres egen musik på nye måder.

Annonce

Aftenen slutter af med en artist talk, hvor forfatteren og musikbibliotekar Anya Mathilde Poulsen vil tale med de fem musikere om kreativitet, arbejdsmetoder, inspiration og, ikke mindst, køn.

Det er gratis at komme med til både koncerterne og debatten, men Rytmisk Center anbefaler, at du tilmelder dig på Facebook (søg efter eventen ’Hun Solo – koncertaften, artist talk og debat’), så de ved nogenlunde, hvor mange stole de skal stille frem.

Hvis du er typen, som synes, at kampdagen skal fejres på selve kampdagen - eller måske bare ikke kan i morgen - behøver du ikke gå glip af noget. Du kan nemlig opleve Hun Solo allerede i aften. Men du må tage et tog ud af byen og hen til Roskilde, hvor Roskilde Bibliotek byder på nøjagtig samme arrangement fra kl. 19.30.

Hun Solo. 9. mar. kl. 19-22.30. Krudttønden, Kbh. Ø.

Hun Solo. 8. mar. kl. 19.30-23. Roskilde Bibliotek, Roskilde.

Du kan også ...

OLESEN PETER HOVE
Foto: OLESEN PETER HOVE

... lade kvinder være kvinder og i stedet se, hvordan det går med den moderne mand, når dansegruppen Don Gnu fra i dag og til og med kvindernes kampdag er på besøg i Dansekapellet med forestillingen ’M.I.S. – natten lang’. Dansekomedien handler om actionhelten, latinoloveren, svigermors drøm og alle de andre roller, som tidens mænd ifølge gruppen skal jonglere med.

Don Gnu er fra Aarhus, og der fejrer de naturligvis også kvindernes internationale kampdag. Blandt andet på Kvindemuseet, hvor kampdagen starter med film kl. 14 og slutter af med varieté kl. 20.30. Fokus ved arrangementet ligger på kvinders ret til egen krop, på moderskab og på barndom i konfliktramte områder.

Du kan også gå med i 8. marts-demonstration mod sexkøb, som starter på Rådhuspladsen kl. 16, eller tage i Husets Biograf og se film om kvindeliv i Indien fra kl. 19.

Eller du kan droppe debatterne og diskussionerne og i stedet bare mødes med dine medsøstre til en omgang rundt om bordet. Der er pigebordtennis på programmet i Absalon på Vesterbro fra kl. 20. Det er gratis at spille med.

Læs mere:

IBYEN

Natural Blue

Stor guide:  Her er sommerens bedste gademad i København

Carlo Villarica/Unsplash

Ibyen guider:  Her er 15 tips og tricks til dig, der leder efter et billigt sted at bo i København

Mads Nissen

Ibyen guider:  10 af Københavns bedste bagerier

Emma Sejersen

Cheap Eats 2020:  De bedste måltider i København til max 100 kr.

Rob Palmer / The Whole Fish Cookbook

Fabelagtig pizza, fisk og et nyt ismejeri:  Her er 8 ting, du skal spise, drikke og opleve i juli

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Mie Brinkmann

Ibyens badeguide:  Her er de bedste strande og badesteder i København

Andreas Haubjerg

Nyt liv i gamle kiosker, donuts og ølbar:  Her er 11 nye steder, du skal kende i København

Emma Sejersen

Ibyens isguide:  Hvor får man den bedste is i København? Her er 15 virkelig gode bud

Amass

Fried chicken og Aperol Spritz-afløser:  Her er 7 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve i juni

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Maud Lervik/POL

9 steder med udeservering, hvor Politikens anmeldere glæder sig til at spise og drikke denne sommer

Sine Jensen

Manhattan:  Sådan laver du den perfekte udgave af cocktailen, hvor Europa møder De Forenede Stater

Per Folkver

Ibyen guider:  7 grønne udflugter fra København, hvor der er masser af plads

Maud Lervik

'Champagne­vask', 'floor' og 'discofinger':   Her er Ibyens ordbog over slang i natte­livet

Mads Nissen

Old Fashioned:  Vil du være en mester i hjemmebaren, skal du starte med denne klassiker

Joachim Adrian

Pimp dit hjem:  Sådan får du en smuk altan ifølge blomster­dronningen Poppykalas

Philip Ytournel/POLITIKEN

Se listen:  Her er 100 ting, du kan lave uden at forlade hjemmet

Christian Klindt Sølbeck

Stor guide:  Her er 15 af de bedste dansegulve og natklubber i København

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Jens Hartmann Schmidt

18 stop på Enghave Plads:  Vesterbros grønne oase lokker med sol og utallige kaffespots

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 10 folkekøkkener i København

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Jens Dresling

København gemmer på 46 øer. Hvor mange af dem kender du?

Jacob Ehrbahn

Stor guide:  Her er Københavns bedste værtshuse og barer ifølge 17 kokke og madnørder

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Mads Nissen

Ibyen tipper:  Croissantens storhedstid er forbi. Bliver et af disse 6 stykker bagværk arvtager?

Lars Krabbe

Få overblikket:  Her er alle stederne, du skal kende i Kødbyen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til de saftigste bud

Peter Hove Olesen

10 timer i Valby:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns Hollywood

Miriam Dalsgaard

Ibyens gadeguide:  I Nørrebros globale sidegade kan du spise og udforske hele verden

Lasse Kofod

Udforsk byen:  Her bør du kigge i