Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: RYE SKJOLDJENSEN ANDERS
Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: 7 steder hvor du kan få japansk ramensuppe

Nudelsuppen har fundet fodfæste i København. Se her, hvor du kan smage den populære ret.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ramen To Bíiru er resultatet af mødet mellem ølproducenten Mikkeller og restauranten Bento. De begyndte deres ramen-eventyr med en restaurant på Griffenfeldsgade på Nørrebro med en restaurant udelukkende dedikeret den japanske spise, men udvidede i foråret med endnu en restaurant på Enghavevej på Vesterbro.

Restauranterne er indrettet med automater, som man kender dem fra ramenbarer i Japan, hvor du trækker billetter til din foretrukne nudelsuppe og drikkevarer, som du herefter veksler hos kokken. Og da Politikens anmelder var forbi i starten af året, kvitterede hun med fem hjerter og følgende ord: »Allerede nu laver de uden tvivl denne bys bedste ramen«.

Papa Ramen kan også skrive to ramen-restauranter på visitkortet. I februar åbnede Simon Ravnløkke og Jiexian Gong den første restaurant på Skydebanegade på Vesterbro, og i maj fulgte endnu et spisested på Studiestræde, hvor de også byder på 'take and make away', det vil sige ramen, som du selv tilbereder derhjemme.

Papa ramen tilbyder også en vegansk ramen lavet på en fond af grillede grøntsager, og ud over ramen laver de også bao, som er dampet brød med hoisin og braiseret svinebryst, gyoza og wontons.

Studiestræde byder på endnu et ramen-sted, nemlig Ferment, der åbnede i april sidste år i et lille kælderlokale. Kokken Peter Otto Hansen er manden bag den budgetvenlige Ferment, selv producerer sine nudler, som Politikens anmelder dog ikke var i »ovenud nudelekstase i forhold til smag og tekstur« over, da hun besøgte stedet i september sidste år. Fire hjerter blev det alligevel til, hvilket blandt andet skyldtes Ferments »høje ambitionsniveau, opfindsomhed og tekniske håndelag - alt sammen til yderst rimelige priser«.

Ferment serverer også bao samt sake, te fra et avanceret tekort samt øl.

På den japanske fusions-cocktailbar Kung Fu, kan du få en ramensuppe, som er lavet på koreansk chilipasta, dashi, tør sake og ingefær. Derefter kan man vælge om man vil have okse, svin, laks eller tofu i suppen. Den koster 135 kr, og kan også tages med hjem.

Køkkenet lukker kl. 22, men baren holder åben til kl. 02.

Her får du japanernes nationalspise, når den er allerbedst

SuSu er en lille kombineret takeawaybiks og restaurant på Møllegade. De specialiserer sig i det japansk-californiske køkken, men bruger skandinaviske råvarer. Ud over sushi kan man også få andre retter, heriblandt en miso ramen med grillet oksekød, dumplings og grøntsager til.

På Vesterbros Issa er der også ramen på menuer. Den fås med sweet boiled pork og æg. Hvis man har lyst til at udforske det japanske fusionskøkken kan man gøre det til rimeligt billige penge, da de fleste retter ligger til mellem 40-100 kroner.

Vesterbro-izakaya serverer byens bedste udonnudelsuppe

Et godt tip er at tjekke Bento Sushis frokostmenuer ud. Man kan vælge imellem tre forskellige menuer til 95 kr, som alle består af tre forskellige mindre retter. Ramen indgår i dem alle, men i forskellige størrelser. F.eks. kan man få en stor portion ramensuppe, 1 stk onigiri riceball og 3 stk dypstegte gyosa dumplings. Itadakimasu!

FØLGIBYEN på Instagram

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips