Lokale kvinder støtter færøske homoseksuelle

Færøske kvinder starter endnu en underskriftindsamling, der vil forsøge at påvirke det færøske Lagting til at stemme mod lov om forhånelse af homoseksuelle.

Danmark

En lokal færøsk underskriftindsamling til fordel for homoseksuelle på Færøerne er nu startet.

Otte færøske kvinder har nu taget initiativ til en underskriftindsamling til fordel for homesksuelle på færøerne. Kvinderne håber dermed på at kunne påvirke det færøske Lagting, der i næste måned skal afgøre, om det skal gøres ulovligt og strafbart at krænke og forhåne færøernes homoseksuelle.

Protest via mail »Vi er otte normale kvinder, der har startet underskriftindsamlingen, fordi vi mener, vi ikke længere kan tie«, siger Drós í Ólavsstovu, Birita Biskopsstø og Guðrun Eysturlíð om deres initiativ.

De otte kvinder samler underskrifter ind i færøske butikker, turistinformationer og tankstationer over hele landet. Desuden kan man sende navn, adresse og fødselsdato til mail-adressen: grein266b@hotmail.com .

Det er vigtigt for kvinderne at sende et signal til omverdenen om, at også færingerne selv i stor udstrækning er utilfredse med forholdene for landets homoseksuelle.

»Hvis vi ikke gør noget, inden sagen bliver taget op Lagtinget, så er vi tavse lige som alle andre«, skriver de otte kvinder fra Færøerne.

International undersøgelse er en succes

I sidste uge startede en dansk universitetsstuderende den første underskriftindsamling, der skal forsøge at påvirke det færøske Lagting til at ændre landets nuværende lovgivning på området.

I dag har hendes initiativ ' Act Against Homophopbia ' fået knap 11.000 underskrifter fra over hele verden.

Begge underskriftindsamlinger skal overdrages til det færøske Lagting inden, der skal stemmes om loven.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce